Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Prima zi de elevi militari pentru 120 de boboci din țară, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Publicat

La Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au ajuns vineri, 6 septembrie, 120 de boboci care vor studia în cadrul instituției în acest an școlar în clasa a IX-a. 

„Zi plină de emoţii la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia. Astăzi (n.r. vineri, 6 septembrie) au sosit din toată ţara cei 120 de boboci care vor studia în acest an şcolar în clasa a IX-a.

Însoţiţi de părinţi, fraţi sau surori, aceştia au păşit timizi pe porţile colegiului, dar plini de speranţă şi încrezători în noul drum pe care îl vor avea de parcurs.

Ei au fost preluaţi de elevii gradaţi care i-au ajutat să parcurgă fiecare etapă din prima zi de elev militar. S-a făcut prezenţa, a avut loc întâlnirea părinţilor şi elevilor de clasa a IX-a cu comanda colegiului, comanda subunităţii şi profesorii diriginţi, au fost semnate angajamentele şi s-a făcut triajul epidemiologic. Bobocii au primit uniformele şi au fost conduşi spre dormitoare unde s-au echipat pentru a participa la revista de front.

În cuvântul de bun venit adresat bobocilor şi părinţilor acestora, comandantul colegiului, colonel Marcel Domşa, a precizat că instituţia de învăţământ militar liceal este o şcoală europeană nu doar prin prisma proiectelor europene pe care le-a realizat ci şi prin rezultatele obţinute, prin dotările şi condiţiile de cazare şi de studiu oferite elevilor. Comandantul colegiului militar albaiulian a adăugat că un rol foarte important în performanţele şcolii îl are parteneriatul şcoală – familie.

Pentru boboci vor urma două zile în care se vor familiariza cu sălile de clasă, laboratoarele, biblioteca sau sala trofeelor. Ei vor învăţa de asemenea şi mişcări de instrucţie de front pentru a fi la înălţime la defilarea ce va avea loc cu ocazia deschiderii noului an şcolar.

Le urăm bun venit şi mult succes celor mai mici dintre liceenii noştri militari!”, au transmis reprezentanții colegiului miliar albaiulian.

Foto: Facebook (Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax