Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Primăria Aiud: Peste 20 de tineri din Finlanda și Franța au vizitat orașul, în cadrul unui proiect Erasmus+

Publicat

Municipiul Aiud a găzduit 24 de elevi și 4 coordonatori din orașele înfrățite Raahe din Finlanda și Cusset din Franța. Alături de aceștia, 12 elevi și 2 coordonatori din Aiud au participat la proiectul Erasmus+ „La voie des jeunes: un éco”, în perioada 22-31 octombrie.

Proiectul s-a desfășurat pe parcursul a 10 zile, timp în care elevii au locuit împreună, au desfășurat activități legate de domeniul ecologiei, au cunoscut municipiul Aiud și locuitorii lui și au legat prietenii frumoase, transmit reprezentanții primăriei.

”Întâlnirea din prima zi a proiectului a fost una emoționantă, elevii aiudeni întâmpinându-i pe elevii francezi, iar noaptea, cu toții, i-au așteptat pe colegii lor finlandezi.

În zilele care au urmat, elevii împreună cu coordonatorii lor au învățat că, pornind de la lucruri mărunte, precum cronometrarea timpului petrecut la duș sau diminuarea risipei alimentare, pot avea grijă de planeta noastră”, spun inițiatorii proiectului.

Proiectul a presupus de asemenea, o excursie cu bicicletele în pădurea Sloboda, pentru a conștientiza faptul că poluarea este unul dintre cei mai mari dușmani ai planetei. Nu au lipsit concursurile pe teme de ecologie și cultură generală, întreceri între elevi în domeniul culinar, fiecare grup gătind un fel de mâncare specific țării din care provin, jocuri de cunoaștere, o acțiune de ecologizare a parcului municipal și multe activități legate de ecologie și dezvoltarea durabilă. În ultima zi a proiectului, în ciuda vremii neprielnice, elevii au ajutat la regenerarea pădurilor din jurul Aiudului printr-o acțiune de plantare de copaci, iar ziua încheindu-se cu șansa acestora de a fi jurnaliști pentru câteva ore, adresând întrebări reprezentanților autorităților publice locale.

Elevii aiudeni au avut ocazia să fie ghizi pentru câteva ore, raliul foto, una dintre cele mai apreciate activități, permițându-le oaspeților să viziteze obiective turistice din Aiud, dar și să cunoască oameni de-ai locului și să afle povești frumoase despre oraș.

Prin acest proiect, elevii au conștientizat că este necesar să urmărim satisfacerea nevoilor prezentului, fără a compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi; au învățat despre importanța Uniunii Europene și despre ideea de cetățeni europeni uniți în diversitate și au legat prietenii frumoase, bazate pe amintiri de neuitat, mai precizează reprezentanții administrației locale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax