Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Primăria Aiud: Peste 20 de tineri din Finlanda și Franța au vizitat orașul, în cadrul unui proiect Erasmus+

Publicat


Municipiul Aiud a găzduit 24 de elevi și 4 coordonatori din orașele înfrățite Raahe din Finlanda și Cusset din Franța. Alături de aceștia, 12 elevi și 2 coordonatori din Aiud au participat la proiectul Erasmus+ „La voie des jeunes: un éco”, în perioada 22-31 octombrie.

Proiectul s-a desfășurat pe parcursul a 10 zile, timp în care elevii au locuit împreună, au desfășurat activități legate de domeniul ecologiei, au cunoscut municipiul Aiud și locuitorii lui și au legat prietenii frumoase, transmit reprezentanții primăriei.

”Întâlnirea din prima zi a proiectului a fost una emoționantă, elevii aiudeni întâmpinându-i pe elevii francezi, iar noaptea, cu toții, i-au așteptat pe colegii lor finlandezi.

În zilele care au urmat, elevii împreună cu coordonatorii lor au învățat că, pornind de la lucruri mărunte, precum cronometrarea timpului petrecut la duș sau diminuarea risipei alimentare, pot avea grijă de planeta noastră”, spun inițiatorii proiectului.

Proiectul a presupus de asemenea, o excursie cu bicicletele în pădurea Sloboda, pentru a conștientiza faptul că poluarea este unul dintre cei mai mari dușmani ai planetei. Nu au lipsit concursurile pe teme de ecologie și cultură generală, întreceri între elevi în domeniul culinar, fiecare grup gătind un fel de mâncare specific țării din care provin, jocuri de cunoaștere, o acțiune de ecologizare a parcului municipal și multe activități legate de ecologie și dezvoltarea durabilă. În ultima zi a proiectului, în ciuda vremii neprielnice, elevii au ajutat la regenerarea pădurilor din jurul Aiudului printr-o acțiune de plantare de copaci, iar ziua încheindu-se cu șansa acestora de a fi jurnaliști pentru câteva ore, adresând întrebări reprezentanților autorităților publice locale.

Elevii aiudeni au avut ocazia să fie ghizi pentru câteva ore, raliul foto, una dintre cele mai apreciate activități, permițându-le oaspeților să viziteze obiective turistice din Aiud, dar și să cunoască oameni de-ai locului și să afle povești frumoase despre oraș.

Prin acest proiect, elevii au conștientizat că este necesar să urmărim satisfacerea nevoilor prezentului, fără a compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi; au învățat despre importanța Uniunii Europene și despre ideea de cetățeni europeni uniți în diversitate și au legat prietenii frumoase, bazate pe amintiri de neuitat, mai precizează reprezentanții administrației locale.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Impact puternic între o mașină de Poliție și un BMW, pe DN 15. Doi polițiști și un șofer, răniți în accident

Publicat

Doi polițiști și șoferul unui autoturism au fost răniți într-un accident rutier grav, petrecut DN 15 E 578, în localitatea Vălenii de Mureș. Echipajul rutier a încercat să întoarcă pe contrasens, ca să oprească un șofer care circula cu viteză neregulamentară, dar autospeciala de Poliție a fost lovită de un autoturism, pe sens opus, informează […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ce se va întâmpla cu voucherele de vacanță. Precizări de la ministrul Economiei

Publicat

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, susține că Guvernul nu intenționează să renunțe la voucherele de vacanţă. Acesta precizează că voucherele de vacanță au fost un vector de marketing foarte important pentru promovarea turismului intern. „Nu avem nicio intenţie să oprim voucherele de vacanţă, a fost un fake news că cineva ar […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Viorica Dăncilă, atacuri la Klaus Iohannis în conferință de presă. Val de cacofonii în replica pentru candidatul PNL

Publicat

viorica

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, care este candidat la alegerile prezidenţiale, susţine o conferinţă de presă, vineri seară, la sediul partidului din Soşeaua Kiseleff. DigiFM.ro : discursul candidatului PSD a fost plin de greșeli și dezacorduri gramaticale. „Cred că trebuie să vină în faţa românilor şi să vorbească de activitatea sa, chiar dacă acest lucru nu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Grădinița din Vințu de Jos, modernizată printr-un proiect de peste 1,1 milioane de lei. Lucrările din proiect

Publicat

Grădinița din comuna Vințu de Jos va fi modernizată printr-un proiect de peste 1,1 milioane de lei. În cadrul clădirii vor fi create noi spații pentru servicii sociale, birouri sau activități educative și de socializare.  Primăria Comunei Vințu de Jos a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind execuția lucrărilor […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate