Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Primăria Alba Iulia amendată cu peste 15.000 de lei de OPC, pentru problemele de la un loc de joacă din oraș

Publicat

Primăria Alba Iulia a fost amendată de inspectorii OPC. Amenzile contravenționale, două la număr au în valoare de peste 15.000 de lei au fost date pentru o serie de nereguli descoperite la un loc de joacă. 

Este vorba despre locul de joacă din parcul de la ”Electrica”. Situația a ajuns în atenția inspectorilor OPC după un articol semnalat de cititorii alba24.ro. 

Atunci un părinte a trimis pe ”Știrea ta” o sesizare în care arăta situția locului de joacă.

După ce inspectorii OPC au mers în teren au oprit activitatea la mai multe aparate de joacă și au amendat Primăria.

CITEȘTE ȘI: FOTO ȘTIREA TA: Cum arată parcul de joacă din centrul orașului Alba Iulia. Pericol pentru copii

Ca urmare a apariției în presă a unui articol privind neconformitățile sesizate cu privire la Parcul de joacă pentru copii din centrul municipiului Alba Iulia, Piața Consiliul Europei, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Alba (CJPC Alba) s-a autosesizat și a desfășurat o acțiune de verificare a modului în care este respectată legislația specifică în vigoare în Parcul de joacă pentru copii din centrul municipiului Alba Iulia.

Amenzi date de inspectori

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Alba au aplicat următoarele sancțiuni și măsuri complementare:

2 amenzi contravenționale în valoare de peste 15.000 de lei;

2 avertismente;

măsuri de interzicere a utilizării echipamentelor nesigure și de retragere de la utilizare a echipamentelor afectate.

Ce nereguli au desocoperit inspectorii

  • echipamente de joacă nesigure, care pot afecta viața și sănătatea consumatorilor,
  • prestarea serviciilor se face cu lipsă părți componente ale echipamentelor,
  • echipamente rupte, deteriorate, platforme complexe deteriorate, tobogane deteriorate, echipamente cu fisuri, cu lipsă de protecție la elementele de prindere a echipamentelor;
  • echipamente de joacă neigienizate, necurățate, murdare și cu impurități;
  • lipsă de inscripționare pe echipamentele pentru agrement, vizibil, lizibil și durabil, a informațiilor prevăzute în Anexa nr. 2 la H.G. nr. 435/2010 (denumire echipament, cod de identificare al echipamentului, seria, anul de fabricație, denumirea și adresa producătorului/importatorului, caracteristici tehnice, etc.);
  • lipsă de informare a consumatorilor, printr-un panou de avertizare amplasat în imediata apropiere a echipamentelor, cu privire la: denumirea echipamentului și datele de identificare ale deținătorului;
  • modul corect de utilizare și comportamentul adecvat al consumatorilor în timpul utilizării și potențialele pericole, așa cum au fost ele identificate în cadrul analizei de risc în exploatare, inclusiv asupra vârstei minime, limitei de greutate sau înălțimii consumatorilor, după caz.

„Nu tolerăm niciun fel de deficiență, așa cum consumatorii știu deja. Supraveghem prestarea serviciilor și comercializarea de produse alimentare către consumatori permanent, pentru a ne asigura că operatorii economici le respectă drepturile și, implicit, legea.

Acțiunile de verificare în acest domeniu de activitate vor continua și în următoarea perioadă” – Emil Nistor, Comisar Șef Adjunct CJPC Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    joi, 29.02.2024 at 11:45

    Parc aflat la 300 de metri de Primărie. Păi ce să mai urmărească trântorii de la Primărie, când ei sunt capacitaţi pe alegeri.

  2. Cornelia

    joi, 29.02.2024 at 12:38

    felicitari, pe ei !!!

  3. Magda

    joi, 29.02.2024 at 13:42

    Nici parcul din cartierul Ampoi 2 nu se prezinta mai bine. In plus e plin de chistoace de tigari, cioburi si sticle sparte ale celor ce isi fac veacul acolo pe timp de seara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax