Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Primăria Alba Iulia relochează două platforme subterane pentru deșeuri. Amplasarea lor în zona de case „nu se mai justifică”

Publicat

Două platforme subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere, realizate în cartiere de case din municipiul Alba Iulia, vor fi relocate în zona blocurilor.

După un an și două luni de la recepția acestora, reprezentanții administrației locale spun că platformele nu mai sunt necesare, iar amplasarea lor în zona de case „nu se mai justifică”.

Ca urmare, a fost lansată recent o achiziție de lucrări de relocare, estimată la 45.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, în cadrul contractului cu Best Tools SRL au fost executate două platforme autorizate cu nr. 82 (strada Ion Arion, zona Elco) și nr. 104 (strada Petru Dobra, parc Ardeleana). Acestea au fost recepționate în data de 21 decembrie 2021.

„Situația este generată de faptul că, urmare a încheierii contractului de delegare de gestiune prin concesionare a activităților componente ale serviciului de salubrizare în județul Alba, respectiv de colectare și transport a deșeurilor municipale și a unor fluxuri speciale de deșeuri, de către ADI Salubris cu noul operator, a apărut situația în care realizarea platformelor subterane de colectare selectivă a deșeurilor urbane în cartierele de case din municipiul Alba Iulia nu mai este necesară, întrucât colectarea deșeurilor de la casele particulare se realizează selectiv în saci de plastic personalizați, astfel că strategia colectării în puncte de colectare prevăzute cu platforme subterane în zona cartierelor de case nu se mai justifică”, se precizează în documentul citat.

Cele două platforme subterane vor fi relocate din zona de case în zona locuințelor colective, pe două amplasamente ce urmează să fie autorizate.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 45.000 de lei, fără TVA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. dolfi

    sâmbătă, 25.02.2023 at 10:54

    nu se justifica? Pai si atunci de ce le-ati pus acolo in primul rand? Ce mahar are cocioaba de prost gust prin zona de-l deranjeaza? Va bateti joc de banul public. Ar trebui ca vinovatii care au decis in prima faza amplasarea acelor platforme aiurea sa fie dati afara din sistem, fara drept de a mai face parte din el vreodata.
    La privat zbori in secunda 2. La stat „s-a gresit” nu?

    Mai mult, ati verificat voi toate casele ca au contract cu salubritatea? Inca sunt zone unde oamenii de la case arunca gunoi (de la cel menajer la crengi si moloz) la pubelele blocurilor. Platesc tampitii de la blocuri nu?

  2. Mircea

    sâmbătă, 25.02.2023 at 12:49

    Decor pentru oraș!
    Bani aruncați, stați liniștiți, al mandat numai pupati!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax