Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Primăria comunei Câlnic va fi reabilitată cu bani din PNRR. Cum va arăta clădirea și cât vor costa lucrările

Publicat

Primăria comunei Câlnic va fi reabilitată cu bani din PNRR. Primăria comunei Câlnic urmează să fie reabilitată printr-o investiție de peste 1,5 milioane de lei, finanțată prin PNRR. 

Primăria Câlnic a lansat pe 21 iunie, în SEAP, o licitație pentru creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirea sediului primăriei.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1.563.147,42 de lei, fără TVA. Investiția este finanțată prin PNRR.

Potrivit documentației, clădirea Primăriei (corpul C1) are regimul de înălțime Sp+P+E, suprafața construită de 263 mp și suprafața desfășurată de 675 mp. Este situată în
partea veche a așezării, la strada Principală de pe malul stâng al văii satului (pârâul Câlnic).

Clădirea a fost construită la începutul sec. XX, într-un stil arhitectural cu puternice influenţe „Secesion”. Este o clădire impunătoare, pe două niveluri cu un acoperiş înalt, de formă pătrată, terminat printr-un turnuleţ de veghe prevăzut cu ceas. În partea centrală, pe latura de est şi de nord, baza acoperişului este fragmentată de prezenţa a câte unui luminator, utilizat ca element de iluminare pentru pod.

Structural, clădirea principală este ridicată pe trei niveluri: subsol, parter şi etaj, fiind orientată cu latura mică la stradă.

Subsolul, reprezentând parţial amprenta construcţiei, cu laturile lungi de cca. 17,5 x 16,5 m, este compus din accesul din interiorul parterului spre o primă sală din subsol, de unde se intră alte trei încăperi neutilizate, având o suprafață totală de cca. 140 mp. Încăperile subsolului cu boltă sunt realizate din cărămidă și grinzi metalice.

Parterul are două accese din interiorul curții, unul pe fațada laterală dreapta (la nord), iar celălalt din fațada secundară (nord-vest). Cel de-al doilea acces se face într-un hol de unde se accede la scara ce duce subsol și la o scară ce duce la etaj. Accesul principal de la parter se face într-un hol principal. De aici se accede într-o arhivă, în caseria cu ghișeu, în camera registrului agricol și a asistenței sociale, cât și într-o curte de lumină.

În curtea de lumină se face accesul din holul principal al parterului, iar de aici la două depozite pe latura de sud și un depozit sub scara de acces la etaj.

La etaj se face accesul prin intermediul unei scări cu structura de lemn și finisată cu gresie. Din holul scării se accede la un oficiu și are legătură cu alt hol cu accese la birou viceprimar, contabilitate secretariat și birou primar. Din oficiu se face acces printr-un un pasaj peste curtea de lumină, la latura de sud a clădirii unde se află grupul sanitar. Din biroul viceprimarului se accede la încă un birou, iar din biroul primarului se accede la sala de ședințe, cât și la un depozit legătură cu scara ce duce la pod.

Primăria comunei Câlnic va fi reabilitată. Lucrările propuse

Potrivit documentației, principalele lucrări propuse sunt următoarele:

  • izolarea termică a pereților, a planșeului;
  • repararea elementelor de construcție ale fațadei;
  • hidroizolare partea de soclu;
  • înlocuire sistem de scurgere al apelor meteorice, hidroizolare și dren;
  • refacere trotuare de protecție din jurul clădirii;
  • înlocuire tâmplăria interioară și exterioară existentă;
  • montare sisteme de umbrire exterioară (obloane cu reglare manuală);
  • înlocuire și reparare elementele de lemn unde șarpanta este deteriorată;
  • înlocuire învelitoarea actuală;
  • înlocuire sistem de colectare și evacuare a apelor meteorice;
  • demontare instalația aferentă ceasului și a echipamentelor acestuia pentru repararea și refacerea învelitorii turnului, care se va remonta după efectuarea lucrărilor de intervenție;
  • montare rampă mobilă la accesul principal;
  • refacere acces în curte prin construirea unei bolți și montarea unei porți de lemn;
  • montare sistem de ventilare a aerului cu recuperare de căldură;
  • montare sistem de 30 de panouri fotovoltaice complet echipat;
  • montare centrală termică pe peleți;
  • amenajare parcare cu 4 locuri cu 2 stații de încărcare auto duble;

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate