Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO Primarul Blajului: ”Viața merge înainte! Suntem pe toate fronturile!” Majoritatea lucrărilor de investiții sunt în grafic

Publicat

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a prezentat mai multe lucrări care sunt în derulare în această perioadă în oraș, cu mesajul ”Viața merge înainte! Suntem pe toate fronturile!”.

Este vorba despre lucrări de modernizare a unor străzi și a Parcului Veza, dar și investiții ce vor fi începute în perioada următoare, cum este proiectarea noului Ambulatoriu de la Spitalul Municipal Blaj, lucrări în cartierul de locuințe Chereteu sau construirea noii Biblioteci Municipale.

”În municipiul Blaj majoritatea lucrărilor de investiții sunt în grafic. Singurul obiectiv la care nu există activitate în prezent este Sala Polivalentă, unde lucrările au fost suspendate în data de 26 februarie, când a luat amploare pandemia de Covid-19 în Italia, țara de unde provine firma care efectuează aceste lucrări.

De altfel, reprezentanții antreprenorului italian se vor afla în această săptămână la sediul Primăriei Blaj, pentru a stabili, împreună, data la care vor reîncepe lucrările”, a scris primarul pe Facebook.

Situația principalelor investiții derulate, în prezent, de Primăria Blaj:
”1. Se lucrează intens la modernizarea drumului spre Pădurea Cărbunari, care va fi asfaltat până la data de 10 aprilie.

2. Se lucrează la modernizarea completă a străzii Dumbrăvii, unde, din cauza faptului că au fost descoperite două pungi de nămol, termenul inițial de finalizare, săptămâna Paștelui, ar putea fi prelungit cu încă o săptămână.

3. Au început lucrările la Parcul din Veza, situat în zona stadionului CIL, o investiție pe fonduri europene care se va finaliza în luna august 2020.

4. Continuă lucrările la amenajarea curții interioare a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain”. Acestea sunt în grafic și se vor finaliza în luna septembrie 2020.

5. Prin intermediul Serviciului Public de Gospodărie Locală, în regie proprie, efectuăm lucrările obișnuite de întreținere. În aceste zile, se lucrează la construirea unui zid de sprijin pe strada Clujului, lângă puntea pietonală. În afara campaniilor de dezinfecție pe care le derulăm, ca măsuri pentru prevenirea extinderii pandemiei de coronavirus,

Serviciul Public de Gospodărie Locală efectuează dezinsecții, toaletare pomi, curățenie în zone verzi și nu numai, lucrări de sezon care sunt în grafic, exact ca într-o perioadă obișnuită.

De asemenea, a fost semnat contractul de proiectare a noului Ambulatoriu de la Spitalul Municipal Blaj, proiect derulat împreună cu ADR Centru. Investiția are ca termen de finalizare luna iunie 2021.

Tot în aceste zile, așteptăm, de la Ministerul Dezvoltării, contractul semnat pentru începerea investiției ce vizează lucrări tehnico-edilitare în cartierul de locuințe Chereteu, construirea noii Biblioteci Municipale și modernizare străzi.

În aproximativ două luni de la semnarea contractului, ne propunem să rezolvăm toate procedurile de achiziții, pentru demararea efectivă a investiției.

Vă asigurăm că vom face tot posibilul ca lucrările de investiții derulate pe raza municipiului Blaj să fie în grafic, chiar și în contextul stării de urgență instituită din cauza situației epidemiologice actuale.

În același timp, vom fi atenți la toate măsurile preventive, necesare și recomandate în contextul actual și vom acționa ori de câte ori va fi nevoie pentru siguranța noastră, a tuturor”, a menționat Rotar.

sursă foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 07.04.2020 at 21:31

    Asa-i si in Alba Iulia. Lucrarile la pasarela din fata Electrica sunt in graficul de acum cativa ani. Adica acelasi pod de lemn de brad care dupa vreo trei patru ani va suporta alt grafic.
    Mai ce primar de treaba avem. Ca peste catva timp ar fi bine sa nu-l mai avem.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax