Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Primarul Mircea Hava cere ajutor pentru a „boteza” un nou muzeu la Alba Iulia, destinat copiilor

Publicat

mc

Pe lângă Cetate, Alba Iulia va avea în curând un nou centru de atracție. Un spațiu de educație creativă, digitală, alternativă unde cei mici vor putea să-și răspundă la diverse curiozități într-un mod interactiv, un muzeu al copiilor sau muzeul științelor care va fi ridicat  pe strada Marcus Aurelius. Imagini cu proiectul au fost postat de primarul Mircea Hava care a solicitat și ajutor oamenilor pentru denumirea acestui loc. Cea mai inspirată idee va fi premiată cu o „legitimție de explorator” pentru un an. 

„Pe vremea mea Orășelul Copiilor și vata pe băț erau tot ce se putea. Din fericire sunt un spectator subiectiv la apusul acelor vremuri, de altfel frumoase. Nu peste mult timp curiozitatea infinită și dorința de a explora vor avea un loc real pentru a se manifesta in Alba Iulia, iar copiii vor avea mai mult decât Google pentru a afla: cum s-a inventat lumina, cum se formează ploaia și de ce Calea Lactee nu e o stradă. Avem de partea noastră trecutul, e timpul ca viitorul să se poată experimenta dincolo de locul unde stă mai toată ziua mama, în bucătărie. Avem proiectul, vom avea și finanțarea europeană pentru acest centru multifuncțional care se va construi pe strada Marcus Aurelius. Aici apare întrebarea: cine are cel mai inspirat nume pentru asta? Cea mai originală propunere pentru muzeul științelor va fi premiată cu o legitimție de explorator de viitor, pentru un an” a scris primarul Mircea Hava pe pagina de facebook.

Este un spațiu în care toți cei din Alba Iulia și din afara orașului pot veni și pot învăța altfel decât se întâmplă în varianta clasică de la școală, multe lucruri care îi ajută în viață să dobândească un profil de personalitate mai bine conturat, mai puternic și în același timp cunoștiințe care să îi ajute să se integreze mai bine în viață declara city managerul Nicolaie Moldovan, în urmă cu o lună.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 11.09.2018 at 16:00

    Auzi acolo.Cum s-a inventat lumina ? Mai batrane, tu ce scoala ai terminat ? Cred ca inca n-ai terminat-o.Pacat !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax