Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Primarul Mircea Hava şi-a pus “lacătul iubirii pentru oraşul Alba Iulia”, la Poarta a III-a a Cetăţii

hava

Publicat

Primarul Mircea Hava a vrut să fie cel care dă startul tradiţiei lacătelor iubirii şi la Alba Iulia. După ce pe podul de la Poarta a III-a a Cetăţii Alba Carolina au fost montate bare din metal de culoarea cuprului, toţi îndrăgostiţii îşi vor putea “securiza” iubirea, pentru eternitate.

Citeşte şi MESAJE de 8 MARTIE 2016: Cele mai frumoase urări pentru femeile din viața ta. Ce să îi transmiți mamei, iubitei, colegelor sau profesoarelor

Ştiu că lacătul simbolizează o “securizare” a iubirii pentru toţi turiştii şi îndrăgostiţii din oraş. Îndrăgostit de oraş, ăsta e gândul cu care am vrut să îmi las şi eu amprenta “metalică” pe podul de la Poarta a III-a.

Garda Cetăţii, Vinul Cetăţii, toate evenimentele din Cetate, acum şi lacătele… sunt detalii mici care, în final, fac diferenţa şi sunt sigur că o să facă din Cetate acel loc despre care toată lumea să vorbească din inimă, cu dragoste şi mândrie“, a spus primarul Mircea Hava.

Reamintim că tradiţia lacătelor iubirii, practicată în special în capitale europene, dă ocazia celor îndrăgostiţi să-şi “asigure” sentimentele şi relaţia pentru mult timp.

La Paris, Podul Artelor, care traversează Sena în dreptul Palatului Luvru, este cunoscut pentru miile de lacăte ale iubirii pe care perechile de îndrăgostiţi le agaţă pentru a-şi pecetlui dragostea şi aruncă apoi cheile în apă. Anul trecut, o porţiune din grilaj s-a prăbuşit sub greutatea lacătelor. Astfel că autorităţile au decis îndepărtarea acestora. Decizii similare au fost luate şi la Sibiu sau în alte oraşe.

Acum, tradiţia a ajuns şi la Alba Iulia. Îndrăgostiţii pot să agaţe lacăte la Poarta a III-a, dar şi la Poarta a IV-a, pe podurile de acces spre cele două locaţii din Cetatea Alba Carolina.

Vezi și MESAJE DE 1 MARTIE: Fii vestitorul primăverii pentru cei dragi. Felicitări, urări și SMS de Mărţişor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Jojo

    marți, 08.03.2016 at 15:34

    Si cu cheile ce facem ??? Mircea ce a facut cu ele ???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate