Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Primarul Mircea Hava și viceprimarul Paul Voicu, în „control de weekend” la 5 licee și școli din Alba. Vezi ce-au găsit

Publicat

Primarul Mircea Hava, alături de viceprimarul Paul Voicu și o echipă de tehnicieni ai Primăriei au făcut sâmbătă un tur inopinat al câtorva instituții de învățământ din Alba Iulia. Aceștia au vrut să verifice câteva aspecte legate de consumul de utilități, igiena spațiilor sau deficiențe ale clădirilor, ce ar putea fi remediate în viitorul apropiat.

În acest weekend au fost inspectate cinci licee și școli. S-au identificat o serie de aspecte privitoare la consumul de utilități pe perioada în care nu se desfășoară activitate școlară, igiena spațiilor și terenurilor aflate în administrarea unităților școlare, deficiente ale clădirilor cu potențial de reparare imediat etc. În linii mari, concluziile au fost favorabile, dar din păcate s-au constatat și realități ce nu fac cinste prestigiului dobândit de-a lungul anilor de colegii importante din Alba Iulia, ne-au comunicat reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

„În această perioadă se întocmesc grafice de analiză a costurilor pentru utilități, consumabile, servicii etc. Se urmărește atingerea unui randament maxim în această privință pentru toate clădirile și instituțiile aflate în subordinea Primăriei și a Consiliului Local. Vizita neanunțată de sâmbătă este practic o baza de observație vis a vis de modul în care se administrează unitățile de învățământ, urmând să alimenteze dialogul pe care edilul șef îl va avea cu directorii în această săptămână (18-22 februarie).

Se vor urmări obiective de anvergură, dar se va face și o analiza a viitoarelor normative pe care guvernul le va aplica (finanțarea per elev) și în funcție de care primăriile vor putea aloca bani școlilor”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Coșer.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: FOTO: Discuţii pe teme administrative între primărie şi directorii şcolilor din Alba Iulia | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax