Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Primarul USR din Alba Iulia la întâlnire cu ambasadorul Rusiei în România, în plin scandal mondial. Despre ce au discutat

Publicat

Primarul municipiului Alba Iulia a mers la București, pentru a se întâlni cu ambasadorul Rusiei în România, fix în perioada în care Rusia comasează armata la granița cu Ucraina. 

Mai exact, în timp ce Rusia desfășoară la granița cu Ucraina zeci de mii de soldați, tancuri, baterii antiaeriene și tehnică de luptă, iar liderii europeni vorbsc despre sancțiuni uriașe pe care statul rusesc al urma să le suporte dacă invadează țara vecina, primarul Pleșa merge la întâlnire cu ambasadorul rus. 

În timp ce președintele Iohannis a avut o video conferință cu Joe Biden în care au discutat despre pericolul unei invazii rusești în Ucraina, Gabriel Pleșa a participat la o discuție în care ambasadorul rus i-a îndemnat pe cei prezenți ”să trateze în mod critic acuzațiile mincinoase, puse în circulație de mass-media de trend majoritar, mainstream, la adresa Rusiei despre unele intenții imaginare de a submina fundamentele democrației occidentale”. 

Potrivit unei postări pe Facebook a Ambasadei Federației Ruse, V.I. Kuzim a vorbit cu cei prezenți despre cităm ”probemele cheie ale relațiilor comerciale și economice globale moderne, care sunt caracterizate prin creșterea sentimentelor protecționiste și desfășurarea războaielor comerciale”.

”Pe 10 decembrie 2021, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România V.I.Kuzmin s-a adresat reprezentanților autorităților locale, precum și antreprenorilor români și ruși în cadrul întâlnirii „Oportunități de cooperare bilaterală” organizată la Ambasada Rusiei la București cu sprijinul «Romanian Investment Zoom Program».

V.I.Kuzmin a prezentat pe scurt problemele cheie ale relațiilor comerciale și economice globale moderne, care sunt caracterizate prin creșterea sentimentelor protecționiste și desfășurarea războaielor comerciale.

S-a subliniat importanța eliminării barierelor politizate în calea dezvoltării relațiilor de afaceri bilaterale. Ambasadorul a reamintit celor prezenți că Rusia desfășoară activități sistematice pentru crearea și dezvoltarea structurilor economice de integrare, cum ar fi Uniunea Economică Eurasiatică, BRICS și altele.

Ambasadorul Rusiei i-a chemat pe reprezentanții cercurilor de afaceri din România să trateze în mod critic acuzațiile mincinoase, puse în circulație de mass-media de trend majoritar, mainstream, la adresa Rusiei despre unele intenții imaginare de a submina fundamentele democrației occidentale, și să abordeze procesul de stabilire a cooperării comerciale de pe pozițiile unui calcul pragmatic clar.

La rândul lor, participanții români au vorbit în detaliu despre potențialul economic și investițional al regiunilor lor, manifestându-și interesul pentru dezvoltarea tradiției de relații comerciale și economice reciproc avantajoase cu Federația Rusă”, scrie pe pagina de Facebook a Ambasadei rusești în România.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    sâmbătă, 11.12.2021 at 17:49

    Dupa cum am spus-o, Plesa a fost chemat la Ambasada Rusa pentru a i se da asigurari, ca in cazul unui atac asupra Ucrainei sa stea linstit, ca nici o racheta nu va ateriza nici accidental pe VIVA.

  2. gerula

    duminică, 12.12.2021 at 12:21

    A fost chemat sa primeasca noi instructiuni.Este de neinteles cine la delegat si ce cauta tocmai acolo acest primar,care are mari probleme in administrarea urbei.Este total iresponsabil ce poate sa faca,de neinteles.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax