Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Primii refugiați în județul Alba: Copii mici, femei și bătrâni au ajuns la Mănăstirea Dumbrava

Publicat

În județul Alba au ajuns primii refugiați fugiți din calea războiului provocat de Rusia în Ucraina. Anunțul a fost făcut pe Facebook, de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, Oliviu Botoi.

Oliviu Botoi a precizat că la mănăstire au ajuns câteva familii cu copii mici, mămici tinere, studenți, dar și persoane vârstnice. 

Aceștia au fost cazați la Mănăstirea Dumbrava, de către reprezentații bisericii din Alba.

Încă de la începutul războiului, reprezentații bisericii creștin ortodoxe din Alba Iulia și-au aratat disponibilitatea de a caza la Mănăstirea Dumbrava, 100 de de refugiați din Ucraina.

De asemenea, în interiorul mănăstirii, ar putea ajunge în jur de 100 de copii orfani din Ucraina, pentru a fi cazați acolo pe toata perioada războiului, însă transferul acestora este condiționat de mai multe acte birocratice dintre cele două țări.

CITEȘTE ȘI: RĂZBOI în Ucraina – Ziua ȘASE: Ce este mai rău, încă nu a început! Forțe uriașe se îndreptă spre Kiev. Rușii vor Capitala

Mai mult de atât, încă de duminică, în bisericile din Alba și Mureș, la sfărșitul slujbei au fost strânși bani pentru ajutorarea celor ce fug din calea războiului.

Pe grupul de Facebook, Uniți pentru Ucraina Alba Iulia, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, Oliviu Botoi a precizat că: ”noi am achiziţionat apă şi produse de 50.000 de lei care sunt livrate de operatorul economic direct la refugiaţi. (…) Printr-o bună colaborare şi eficientă comunicare între noi toţi, vom reuşi să fim aproape de refugiaţii ucraineni şi de cei rămaşi în ţara lor şi aflaţi în suferinţă”.

sursă foto: Facebook – Oliviu Botoi.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax