Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Proces simulat cu studenții Facultății de Drept ai Universității ”1 Decembrie 1918” la Curtea de Apel Alba Iulia

colaj proces simulat

Publicat

Dosar de corupție cu iz romantic. Un agent de poliție care lucrează delegat în cadrul DIICOT a fost judecat la Curtea de Apel Alba Iulia pentru luare de mită. Banii ajungeau la bărbat cu ajutorul iubitei acestuia, o studentă la Drept, care intermedia tranzacția. Denunțul a fost făcut de un inculpat într-un dosar de contrabandă, care, pentru a beneficia de o sentință mai ușoară, l-a denunțat pe agentul de poliție.

Din fericire, procesul a fost o simulare a studenților de la Facultatea de Drept a Universității ” 1 Decembrie 1918”.

proces simulat 2018

 

17 studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității ”1 Decembrie  1918” au simulat un proces la Curtea de Apel Alba Iulia.

Speța aleasă de către reprezentanții curții a fost un dosar de corupție, insiprat din fapte reale, în care un agent de poliție a fost judecat pentru luare de mită.

proces simulat 2018

În dosarul real, polițistul lucra ca agent de frontieră și a fost judecat la Curtea de Apel Alba Iulia în anul 2017.

Sala principală a instanței din Alba Iulia a fost plină de studenții Universității din Alba Iulia, care au venit să își vadă colegii, în robele de magistrați, grefieri și avocați.

proces simulat 2018

În cadrul procesului simulat au luat parte și ofițeri reali ai Direcției Generale Anticorupție Alba – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba, care au venit îmbrăcați în hainele consacrate ale ofițerilor DGA.

proces simulat 2018

În cazul pe care studenții l-au simulat marți, agentul de poliție delegat la DIICOT şi o studentă la Drept, cu care era într-o relaţie, cereau și primeau banii pentru ca în cele din urmă bărbatul să influențeze judecătorul care se ocupa de dosarul persoanei care dădea mită pentru o sentință favorabilă acestuia.

proces simulat 2018

În timp ce avocații agentului de poliție și-au forumulat strategia de apărare pe dovedirea nevinovăției, în sensul că nu sunt probe suficiente pentru a fi condamnat și, mai mult, să o incrimineze pe iubita acestuia, avocații studentei au avut altă strategie.

proces simulat 2018

Cei doi avocați ai studentei și-au orientat apărarea spre o pedeapsă cât mai mică sau chiar cu suspendare. Ba mai mult au încercat să demonstreze că rolul fetei a fost unul secundar, aceasta fiind tânără și implicată într-o relație amoroasă cu agentul de poliție și, orbită de iubire, a acționat conform instrucțiunilor bărbatului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Sica

    miercuri, 21.11.2018 at 12:37

    „Ofiterii reali de la DGA” sunt de la Politia Locala Alba! :))))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate