Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Produse tradiționale, legume, animale și flori la cea de-a XXIV-a ediție a Târgului „Apulum Agraria”. Oferta de toamnă la Alba Iulia

Publicat

apulum agraria Sute de produse tradiționale, animale, plante și alimente sunt expuse și pot fi cumpărate în aceste zile la cea de-a XXIV-a ediție a Târgului „Apulum Agraria”. Deschiderea oficială, într-o nouă locație față de anul trecut, lângă Bazinul Olimpic, a avut loc vineri și, chiar dacă ploaia a cam stricat planurile organizatorilor, producătorii și clienții spun că eu sunt încântați de locul de desfăurare a târgului.
Tradiția și gustul și-au dat din nou întâlnire la Alba Iulia, așa cum o fac în fiecare toamnă, în ultimii 24 de ani. Târgul „Apulum Agraria” a fost deschis oficial și cei care doresc să se bucure de produsele naturale și de rețete „ca la bunica” o pot face până duminică.

La deschidere au participat, pe lângă președinții asociațiilor de producători sau de animale, reprezentanți ai autorităților locale și județene, precum și parlamentari.

oficialitati Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel a declarat că Târgul Apulum Agraria este dedicat celor care muncesc în agricultură și industre alimentară, cei care aduc în fiecare an produse de calitate și sănătoase.

„Este o nouă locație, este mai spațioasă, avem mai mulți prticipanți. Primăria Alba Iulia se bucură de toți cei care au răspuns chemării și au răspuns invitațiiei. Toate produsele sunt autohtone, sunt de părere că va trebui să înbunătățim consumul produselor noastre pentru că e până la urmă o îndatorie partiotică”, a spus viceprimarul Gabriel Pleșa, la deschiderea târgului.

Cei care vor să se aprovizioneze pentru iarnă găsesc la târg tot ce își doresc. Legume, fructe dulceţuri, compoturi, siropuri, zacuscă, murături pregătite de gospodine, flori în ghiveci, mezeluri tradiţionale, pâine de casă, miere, produse lactate, dar şi păsări şi animale, vizitatorii târgului au de unde se aproviziona pentru sezonul toamnă – iarnă.

IMG_1339 Prețurile sunt pentru toate buzunarele. De exemplu găsim borcănele de miere de la 15 până la 30 de lei, șuncă și ceafă de porc afumată la 45 de lei kilogramul, salam de vită cu 40 de lei kilogramul, cârnați de mangaliță la 45 de lei kilogramul, cârnați picanţi de porc cu 18 lei/kg, ulei de casa cu 7 lei litrul și multe altele.

La târg au fost aduse și animale. Unele sunt puse la vânzare, iar altele sunt doar pentru expoziție.

Unul din animalele care nu este de vânzare dar care acaparează toare primvirile este Mișu. Un taur Charolaise cu pedigree de patru ani care a fost adus la târg pentru reproducere.

traur Animalul de aproape o trănă este luat din Ungaria dar de câțiva ani a cumpărat de un producător de mezelui din Alba Iulia.

Tot la târg se găsesc iepuri albi, care pot fi cumpărați la 40 de lei un pui sau 100 de lei un adult, găini, oi, dar și alte animale sau plante.

Prima zi de târg a adus zeci de cumpărători și, cu toate că ploaia de joi noapte a cam încurcat oragnizatorii, atât cumpărătorii cât și comercianți spun că le place mai mult noua locație și că ploaia înseamnă prosperitate.

Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, a spus că au avut în vedere posibile ploi și tocmai în ideea de a evita neplăcerile au fost aduse 20 de maşini cu pietriș.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 25 – 27 septembrie, în spaţiul expoziţional din zona Bazin Olimpic  din Alba Iulia şi are ca scop promovarea agriculturii judeţului Alba, respectiv a fermierilor – membri ai asociaţiilor profesionale din judeţ şi a produselor agricole ale acestora.

În cadrul târgului vor fi organizate: expoziţii cu vânzare de produse alimentare, standuri cu legume, fructe şi material săditor, expoziţii de animale, pasări şi animale mici, expoziţii de unelte, utilaje şi echipamente agricole, standuri cu produse fitosanitare, concursuri şi demonstraţii culinare etc.

25–27 septembrie: Târgul APULUM AGRARIA, ediţia a XXIV-a. Standuri organizate în spaţiul expoziţional din zona Bazinului Olimpic din Alba Iulia. PROGRAM

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. sorin

    vineri, 25.09.2015 at 19:37

    O idee extraordinara de a inlocui dalele de beton cu noroiul si paiele.
    Felicitari organizatorilor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax