Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Profesia de poliţist, promovată și la Liceul Teoretic Teiuș. Demonstraţii, prezentare de echipamente şi ofertă educaţională MAI

Publicat

elevi

mascat elevi Elevii Liceului Teoretic Teiuș s-au întâlnit cu reprezentanți ai Serviciului de Resurse Umane al Poliției Județene Alba, care le-au prezentat oferta educațională pusă la dispoziție în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, specializări de interes pentru tineri, precum agent și ofițer de poliție. Evenimentul face parte din „Caravana promovării profesiei de poliţist”, derulată de IPJ Alba, în cadrul activităților organizate cu ocazia aniversării Zilei Poliției Române, sărbătorită pe 25 martie 2016.

Echipamentele din dotare și demonstrațiile realizate de ofițerii de poliție prezenți au făcut deliciul prezentării ofertei educaționale, elevii dovedind interes, curiozitate și implicare activă prin adresarea de întrebări referitoare la profilul candidatului pentru specializările exemplificate și discutate, transmit reprezentanţii Liceului.

IMG_20160322_121844 La activitate au participat peste 200 de elevi ai Liceului Teoretic Teiuș, cadre didactice, precum și poliţişti din Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi ai structurilor de poliţie rutieră, ordine publică, criminalistic, prevenire a criminalităţii şi proximitate din IPJ Alba şi poliția orașului Teiuș.

Elevii au fost informați cu privire la abilitățile necesare pentru îmbrățișarea unei profesii în cadrul Poliției Române cum ar fi: implicare în rezolvarea și soluționarea de probleme, organizare, comunicare, rezolvare de conflicte. În discuție au fost incluse și avantajele pe care le oferă școlile de poliție: gratuitate la cazare şi masă, un loc sigur de muncă la finalizarea studiilor.

„Prin activitatea de orientare școlară și profesională și prezentarea ofertei educaționale „Caravana promovării profesiei de polițist”, elevii unității școlare au fost invitați să-și identifice propriile resurse de care dispun: abilități, competențe și capacități, și să înțeleagă care sunt eforturile necesare pentru pregătirea și urmarea traseului educațional dorit” a declarat prof. Marius Cosmin Pintea, directorul Liceului Teoretic Teiuș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax