Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Profesori de la Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia, în vizită în Polonia. Inovaţii în predarea orientată spre practică a mecatronicii

Publicat

IMG_5405 Zece profesori de la Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia au participat, în perioada  3-7 aprilie, în Polonia, la Sanok, la o activitate transnațională de învățare pe termen scurt din cadrul proiectului ”Intempo”  (Innovations in teaching mechatronics in automotive sector, practically oriented). Au avut ocazia să-şi completeze competenţele de predare prin metode moderne.

Colegiul  este coordonatorul acestui proiect, care se implementează  în perioada 1 decembrie 2015 – 30 noiembrie 2017, prin programul ERASMUS + , Acțiunea cheie  (KA2) – Parteneriate strategice, domeniul formare profesională.

Cursul a fost furnizat de organizația parteneră Zespół Szkół Nr 2 w Sanoku, Sanok și a inclus ore de laborator de mecatronică, utilizarea kiturilor programabile Lego Mindstorms EV3, principiile de construire a dispozitivelor mecatronice cu Lego Mindstorms, motoare și senzori, comunicarea cu procesorul, activități practice de construire a unui robot, crearea și modificarea programului de control, demonstrații cu roboții proiectați și programați, introducere în programarea și imprimarea 3D (terminologie specifică, software – Thingivers și GrabCAD, pregătire pentru printare, configurare prin MakerBot și Cura, imprimarea 3D a unui model simplu).

Pe parcursul celor cinci zile, formarea s-a realizat prin învățare practică, brainstorming, dezbatere, demonstrații, împărtășire de experiențe, sub îndrumarea specialiștilor polonezi și cu sprijinul  elevilor acestora. Evaluarea activității de învățare s-a făcut atât pe parcursul desfășurării cursurilor, prin activități practice cât și prin completarea unui chestionar de evaluare. La finalul celor cinci zile de curs, profesorii participanţi au primit două certificate: Europass Mobility şi Certificatul de participare.

Pe lângă programul de învățare s-au desfășurat și activități culturale: vizite la Parcul tehnologic Aeropolis, la Castelul Sanok care deține o colecție impresionantă de icoane și o expoziție cu lucrările pictorului polonez Zdzisław Beksińsk, la Muzeul satului-Skansen, la Universitatea Tehnică din Sanok.

Alături de cele zece cadre didactice din România, au mai participat alți unsprezece profesori din organizațiile partenere ale proiectului, respectiv FA-Magdeburg GmbH, Magdeburg, Gemania, Consorzio per la formazione logistica intermodale, Venezia, Italia, Mesleki Egitim Merkezi, Edremit, Turcia.

Activitatea din Polonia își aduce aportul la realizarea obiectivului general al proiectului Intempo, acela de a îmbunătăți aptitudinile și competențele profesorilor si ale formatorilor din învățământul profesional si tehnic, astfel încât abordarea didactică să răspundă nevoilor organizațiilor partenere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax