Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Profesori din Alba, în schimb de experienţă în Bulgaria. Proiectul Erasmus+ pentru incluziunea grupurilor vulnerabile în sistemele de învăţământ

Publicat

1 O delegație albaiuliană a participat, în perioada 8 – 12 mai, în Yambol-Tundzha, Bulgaria, unde a avut loc a patra întâlnire transnațională în cadrul proiectului de parteneriat strategic „Erasmus+ „A bridge between cultures”.

În perioada 8 – 12 mai, în Yambol-Tundzha, Bulgaria, a avut loc a patra întâlnire transnațională în cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+, Acțiunea KA2 – parteneriate strategice în domeniul educației școlare cu titlul „A bridge between cultures-a method on the necessary policies and strategies for roma students and their parents inclusion in educational systems”, număr de identificare 2014-1-ES01-KA201-004324. P

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană în cadrul programului Erasmus+ având perioada de derulare 2014-2017.

Este un parteneriat strategic între următoarele instituții din Europa: Conselleria de Educación, Cultura y Deporte,Valencia – Spania, Città di Siderno, Provincia Di Reggio Calabria – Italia, Konak District Governorship, Izmir – Turcia, Municipality of Tundzha – Bulgaria și Inspectoratul Școlar Județean Alba – România. Instituțiile partenere in consorțiul român sunt: Palatul Copiilor Alba Iulia, Asociația GISAS Sebeș, Școala Gimnazială “Ion Agârbiceanu” Alba Iulia și Liceul Tehnologic Sebeș, lider de consorțiu fiind Inspectoratul Școlar Județean Alba iar managerul proiectului – inspector școlar general Marcela Eugenia Dărămuș.

Obiectivul proiectului este dezvoltarea practicilor de cooperare în domeniul incluziunii romilor, prin transferul transnațional de date și experiențe locale, pentru promovarea incluziunii acestui grup vulnerabil în sistemele de învățământ și creșterea capacității organizațiilor care se ocupă de integrarea romilor din România, Spania, Italia, Bulgaria și Turcia. Proiectul își propune măsuri și politici publice cu aplicare naționalã și transnațională.

La această reuniune de proiect, derulată pe parcursul a 4 zile, a participat echipa de proiect din România formată din prof. Alina Paula Miron – coordonatorul proiectului și prof. Rodica Groza.

Calendarul întâlnirii a cuprins: întalnirea oficială cu primarul și viceprimarul municipiului Tundzha la sediul primăriei unde s-au desfășurat și întâlnirile de lucru, vizitarea Școlii Gimnaziale și a Grădiniței din Drajevo, a Școlii primare din Veselinovo și a Școlii Gimnaziale “Paisii Hilendarski” din Skalica.

În cadrul întâlnirilor de lucru au fost analizate activitățile derulate în cei aproape 3 ani de proiect, calitatea produselor intelectuale realizate și planul de acțiune pt finalizarea tuturor produselor intelectuale care trebuie definitivate până la ultima întâlnire transnațională de proiect care va avea loc în Valencia, Spania în luna iulie unde va avea loc și conferința finală a proiectului unde vor fi prezentate toate produsele rezultate precum și impactul pe care l-a avut acest proiect în fiecare țară parteneră în proiect.

De asemenea, calendarul întâlnirii a cuprins și participarea la workshop-ul internațional „Europa 2020 și oportunitățile de integrare a elevilor și familiilor de etnie romă. Programele operaționale europene în Bulgaria” unde reprezentantul fiecărei delegații a prezentat situația elevilor romi,problemele cu care se confruntă aceștia și măsurile luate la nivelul fiecărei țări membră în parteneriat. In ultima zi a întâlnirii, toate delegațiile au participat în Skalica, la Casa de Cultura, la evenimentul de multiplicare organizat de Primaria Municipiului Tundzha cu suportul Școlii Gimnaziale “Paisii Hilendarski” Skalica .

Întâlnirea de lucru a dat posibilitatea deschiderii totale în comunicarea şi relaţionarea ulterioară pentru derularea optimă a activităţilor viitoare şi pentru atingerea tuturor obiectivelor parteneriatului strategic Erasmus +.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax