Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Profesori din Lituania, Franța și Italia, prezenți la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia. Proiect Erasmus+ „United in Music”

Publicat

proiect4 Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia găzduiește în aceste zile prima mobilitate din cadrul proiectului internațional Erasmus+ ”United in Music”. Primirea oaspeților din Franța, Lituania și Italia a avut loc într-un cadru festiv, cu pâine și sare, dar și cu muzică. În cadrul proiectului ce se derulează timp de doi ani, se va realiza un material muzical care să conțină melodii din folclorul fiecărei țări, transpuse pe ritmuri  moderne.

În acord cu tematica proiectului, „familiarizarea cu moștenirea muzicii populare”, elevii Liceului cu Program Sportiv au prezentat un program artistic folcloric cu dansuri și cântece populare specifice zonei. Au fost susținuți de cunoscutul interpret Ionuț Fulea, de dansatori aparținând Ansamblului Folcloric al județului Alba coordonați de Oprea Octavia Maria de la Centrul Cultural „Augustin Bena” și de interpreta Maria Păncean Dan.

Din cadrul Inspectoratului Școlar Județean a fost prezentă la eveniment inspector școlar Laura Staicu, responsabil al departamentului Integrare europeană şi programe comunitare. Reușita întâlnirii a fost înlesnită de prezentări Power Point ale fiecărei școli participante.

Turul liceului a contribuit la mai buna cunoaștere a instituției gazdă a primei întâlniri de proiect. Oaspeții de peste hotare au fost impresionați de aspectul și dotările Liceului cu Program Sportiv, de disciplina prezentă peste tot în școală, de calitatea procesului de învățământ, de cadrele didactice excepționale și de ținuta impecabilă a elevilor, transmit reprezentanţii liceului.

Programul primei zile a continuat cu o sesiune de lucru în cadrul căreia s-au stabilit principalele coordonate ale proiectului. Apoi a fost organizată o excursie tematică pe traseul Alba Iulia – Turda – Cluj-Napoca, fiind vizitate obiective emblematice pentru zonă: Salina Turda și Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca. Ziua de lucru s-a încheiat cu participarea la un spectacol muzical susținut de Ansamblul Coral „Voci Transilvane”.

Zilele ce vor urma vor fi deosebit de dense în activități specifice proiectului. Nu vor fi omise nici activitățile recreative, vizitarea Cetății Alba Carolina oferind participanților la proiect oportunitatea de a cunoaște un oraș cu o istorie bogată și cu oameni calzi.

Următoarea întâlnire din cadrul proiectului internațional Erasmus+ ”United in Music” va fi primăvara viitoare în Franța și vor participa atât  profesori, cât și  elevi. Proiectul se va finaliza cu un CD ce conține melodii din folclorul fiecărei țări puse pe ritmuri muzicale moderne de către elevii implicați în proiect.

Țările și școlile implicate în proiect sunt: țara coordonatoare – Lituania: Varenos ‘’Azuolo’’ gimnaziu; România: Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia; Franţa: College Nat Maxence Van Der Meersch; Italia: Liceo delle Scienze Umane e Musicale ‘’Sebastiano Satta’’. Perioada de desfășurare a proiectului este de 2 ani, până în luna octombrie a anului 2017.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax