Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Profesori și elevi de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, în vizită în Franța, în cadrul proiectului Erasmus+ „United in Music”

Publicat

IMG_3051 (1) Profesori şi elevi de la Liceul cu Program Sportiv au participat, în perioada 25-30 mai, la o întâlnire cu tineri şi cadre didactice din Franţa, în cadrul proiectului Erasmus+ “United in Music”, ce presupune parteneriat cu unități de învățământ din Lituania, Franța și Italia.

La sfârşitul întâlnirii, grupuri din cele patru ţări au susţinut un concert de muzică populară.

Delegaţia din Alba Iulia a fost formată din directorul LPS, prof. Nicușor Marcu, profesoara de limba engleză Mirela Jurca, profesorul de muzică Ovidiu Popa, profesorul pentru învățământul primar Angela Mărginean și Roxana Mureșan, profesor de limba engleză, acompaniați de un grup de 7 elevi talentați.

Membrii țării gazdă au alcătuit pentru această a doua întâlnire în cadrul proiectului un program diversificat, prin care au asigurat interacțiunea eficientă între participanți.

La festivitatea de începere a activităților fiecare școală și-a prezentat țara, orașul și echipa de proiect, urmând vizitarea școlii gazdă, College Nat Maxence Van Der Meersch, pentru a observa asemănările și diferențele dintre sistemul educațional francez și cel al țării de origine.

Activitățile au continuat cu repetiții muzicale, individuale și de grup, unde elevii au învățat să cânte împreună cântecul popular comun al fiecărei țări, cele 3 cântece populare individuale, specifice fiecărei țări, precum și imnul Europei în limba germană.

Proiectul are ca scop principal diminuarea distanței dintre profesori și elevi prin muzică, dar și prin cunoașterea mai îndeaproape a culturii, obiceiurilor și tradițiilor țărilor participante. Astfel, profesorii și elevii musafiri au făcut un periplu turistic prin Pas de Calais, în jurul Canalului Mânecii și prin încântătorul Lille, metropolă cu străzi medievale și clădiri flamande care găzduiește o cetate de tip Vauban similară celei din Alba Iulia, dar și unul muzical la Opera din Lille oferit prin intermediul sopranei Anna Prohaska și prietenii, care a introdus audiența în lumea lui Schubert, Webern și Pergolesi.

Astfel, elevii și profesorii participanți au aflat că uniți prin muzică, Europa devine un spațiu deschis învățării continue, schimbului de idei, prieteniei și lipsei de discriminare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax