Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Programul concertelor din Piața Cetății din Alba Iulia, organizate duminică și luni. Imagini aeriene cu amenajarea zonei

Publicat

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, duminică și luni, în Piața Cetății din Alba Iulia, două concerte extraordinare, primele evenimente culturale cu public organizate după declanșarea pandemiei COVID 19.

Organizatorii au anunțat că intrarea la ambele spectacole este liberă, în limita a 250 de participanți, care trebuie să respecte o serie de reguli stricte de distanțare socială, dar și de dezinfectare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Organizatorii, Centrul de Cultură „Augustin Bena” în parteneriat cu Consiliul Județean Alba și Primăria Alba Iulia, au pregătit, duminică, 7 iunie 2020, ora 18,00, un concert susținut de Ansamblul Folcloric al Județului Alba alături de interpreții Roxana Reche, Floricica Moga, Maria Filimon, Nicolae Plută și Dorina Narița. Dirijorul evenimentului va fi Alexandru Pal, iar în program sunt incluse suite instrumentale și vocal instrumentale din Ardeal.

Luni, 8 iunie 2020, începând cu ora 18,00, este programat un recital cameral susținut de Cvartetul de coarde „Augustin Bena” al Județului Alba.

În program sunt incluse lucrări de W.A. Mozart, A. Dvorak, F. Kreisler, D. Shostakovisch, P.I. Ceaikovski, J. Strauss, A. Piazzolla, B. Bartok.

Piața Cetății din Alba Iulia a fost pregătită încă de vineri pentru concertele care urmează să aibă loc, fiind delimitat perimetrul cu garduri de protecție, fiind marcate locurile în care va fi amplasat fiecare scaun pentru spectatori, cu respectarea regulilor de distanțare socială, și fiind stabilite zonele de acces.

Accesul la spectacol va fi deschis cu o oră înainte astfel încât spectatorii să intre pe rând respectând distanțarea socială și fiind incluși într-un triaj epidemiologic.

Astfel la intrarea în zona de concert fiecărui spectator i se va măsura temperatura cu termometre non-contact și nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată sau a celor au temperatura măsurată mai mare de 37,3°C.

De asemenea, pe toată perioada spectacolelor, fiecare participant va fi obligat să poarte mască.

Intrările în spațiul delimitat vor fi dotate cu stații de dezinfectare pentru mâini Freestand, un produs românesc inventat și construit în întregime de o firmă din Alba Iulia.

Stațiile sunt puse la dispoziție gratuit de către S.C. AVB Professional Management S.R.L., în cadrul unui parteneriat încheiat cu Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba pentru susținerea organizării în condiții de siguranță a evenimentelor culturale cu public.

Prin intermediul acestor stații, încărcate cu dezinfectant, spectatorii vor fi obligați să se dezinfecteze în momentul accesului în spațiul de spectacol.

„Așteptăm cu mare drag reîntâlnirea cu publicul nostru, iubitor de cultură, tradiții și folclor. În aceste vremuri avem nevoie, mai mult ca oricând, de SĂNĂTATE – sănătatea trupului, dar și sănătatea sufletului și a minții. De aceea am decis ca, în cele mai stricte condiții de siguranță și cu respectarea măsurilor de distanțare socială, să reluăm evenimentele culturale

cu public. Îi invităm pe toți cei care iubesc folclorul și muzica de cameră să fie alături de noi la primele evenimente organizate cu public, după declanșarea pandemiei COVID-19. Noi suntem pregătiți, atât din punct de vedere artistic, cât și din punct de vedere logistic astfel încât să asigurăm două evenimente de înaltă ținută, la care spectatorii să fie în siguranță”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Evenimentele culturale sunt organizate de Centrul de Cultură „Augustin Bena” în parteneriat cu Consiliul Județean Alba și Primăria municipiului Alba Iulia.

Sursă informații și foto: Centrul de Cultură ”Augustin Bena”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. albaiulian

    sâmbătă, 06.06.2020 at 12:47

    Mda… vom asista la o explozie a cazurilor de COVID-19, in perioada urmatoare, dupa aceste concerte si mai ales dupa deschiderea Talciocului din Alba Iulia, care este un adevarat focar de infectie !!! Ma intreb oare cei de la Primaria Alba Iulia si DSP Alba sunt normali la cap?

    • Alt ALBAIULIAN

      sâmbătă, 06.06.2020 at 21:03

      Prostia asta ce o spui tu reprezinta un focar de frica periculos!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax