Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Programul „Şcoală după şcoală”, reorganizarea manualelor şi scăderea numărului de elevi pe clasă. Teme discutate de Comisia Naţională de Educaţie a TNL

Publicat

Reprezentanţi ai TNL Alba, alături de colegi din ţară au discutat, sâmbătă, la Sighetu Marmației, despre probleme din sistemul de învăţământ, la o nouă ședință a Comisiei Naționale de Educație a TNL (CNE – TNL). Au fost abordate subiecte precum programul „Şcoală după şcoală”, decontarea navetei profesorilor de la bugetul de stat, dar şi propuneri privind reorganizarea sistemului de elaborare şi evaluare a manualelor, sistemul de finanțare pe elev, scăderea numărului de elevi dintr-o clasă.

La şedinţa din Maramureş au fost prezenţi profesorii Daniel Barbu și Adrian Simion, de la TNL Alba, alături de circa 20 de membri din toată țara, inclusv secretarul Comisiilor TNL, Paul Crăciun și vicepreşedinte naţional al OFL, profesor Maria Cormoș.

În ceea ce privește subiectele abordate în cadrul ședinței, acestea au vizat atât aspecte negative din sistemul de învățământ românesc, cât și propuneri de posibile soluții ale Partidul Național Liberal.

Astfel, s-a discutat despre susținerea programului „Şcoală după școală„. Luna aceasta, Comisia pentru Învățâmânt a Camerei Deputaților a dat raport favorabil unei noi propuneri legislative venită din partea Partidului Național Liberal prin intermediul deputaților PNL Raluca Turcan și Claudia Boghicevici, ce propune modificarea Legii Educației Naționale astfel încât să existe posibilitatea pentru acordarea unor tichete în valoare de 200 de lei pentru plata serviciilor de tipul „Şcoală după școală” pentru elevii de până în clasa a IV-a inclusiv.

Totodată, s-a discutat și despre victoria în Parlamentul României din septembrie, întrucât, la propunerea PNL, profesorii vor beneficia de decontarea navetei de la bugetul de stat.

De asemenea, s-au pus în discuție și unele propuneri pe care CNE-TNL le va înainta către Comisia de Educație și Cercetare a PNL: regândirea viziunii privind sistemul de educație, reorganizarea sistemului de elaborare şi evaluare a manualelor, sistemul de finanțare pe elev, scăderea numărului de elevi dintr-o clasă, dezvoltarea sistemelor de supraveghere a unităţilor de învăţământ, reorganizarea sistemului de educație preșcolar, dezvoltarea sistemelor de perfecționare pentru cadrele didactice.

„În calitate de președinte al CNE-TNL, am fost plăcut impresionat de faptul că, pe lângă colegi din cadrul CNE-TNL, la ședință au participat și membri ai Comisiei de Educație a PNL Maramureș, în frunte cu domnul profesor Vasile Mih, consilier local PNL în cadrul CL Sighetu Marmației, căruia, de altfel, i-am și mulțumit pentru că a fost gazda noastră de această dată. Totodată, gânduri de mulțumire se îndreaptă și către colegii noștri de la Maramureș pentru organizare și tuturor participanților pentru implicare. Un fapt care nu poate decât să ne bucure pe mine și pe colegii mei, îl reperezintă aprecierile mai mult decât pozitive pe care conducerea centrală a Comisiilor TNL le-a transmis prin intermediul domnului Paul Crăciun, iar acest fapt ne motivează și mai mult pentru viitor și ca urmare dorim să ne facem un obicei din a avea astfel de întâlniri”, a declarat liberarul Adrian Simion.

Vor fi organizate şedinţe similare la Alba Iulia (în decembrie), Sinaia (în ianuarie), Giurgiu ( în februarie) și în alte locaţii, pentru a vedea problemele din teritoriu din sistemul educațional.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax