Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Proiect inedit al Primăriei Ocna Mureș: Un muzeu al sării în aer liber, în mijlocul orașului, unic în Europa

Publicat

Câmpul de sonde din mijlocul orașului Ocna Mureș ar putea fi reabitalizat și transformat într-un proiect unic în Europa. Administrația locală vrea să pună în valoare sondele și să amenajeze un muzeu al sării în aer liber. 

Potrivit reprezentanților Primăriei Ocna Mureș, proiectul prevede reabilitarea, ecologizarea și amenajarea câmpului de sonde din oraș, iar valoarea estimată a proiectului este de peste 5 milioane de euro.

Reprezentații Primăriei Ocna Mureș au declarat într-o postare pe Facebook că, fostul primar al Municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, actual europarlamentar, poartă de câteva luni o corespondență activă cu Comisia Europeană privind posibilitatea finanțării și implementării unui astfel de proiect la Ocna Mureș prin utilizarea de fonduri euroopene stabilite pentru exercițiul financiar 2021-2027.

Mai mult de atât, Nicolare Moldovan, consilier în Parlamentul European, va purta în decursul acestei săptămâni, discuții la Ministerul Fondurilor Europene și SNS SALROM SA pentru a stabili pașii tehnici necesari în realizarea acestui proiect, au mai precizat reprezentanții Primăriei Ocna Mureș.

„Suntem convinși că acest proiect este pe deplin realizabil utilizând fonduri europene și va realiza atât introducerea în circuitul turistic a unei zone care acum este practic dezafectată (câmpul de sonde din centrul orașului), cât și crearea unui obiectiv turistic și cultural unic în Europa plecând de la istoria de peste 2000 de ani a exploatării sării în Ocna Mureș”, au mai precizat sursele citate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax