Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Proiect pentru construirea unui centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități, la Alba Iulia. Cum va arăta clădirea

Publicat

Primăria Alba Iulia vrea să construiască un Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități, pe un teren aflat în zona Căminului pentru persoane vârstnice. 

Administrația locală a lansat în consultare publică, pe 8 mai, elaborarea PUD – înființare Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabiliăți „Orizonturi”.

Potrivit documentației, oportunitatea întocmirii acestui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) a fost determinată de intenţia Primăriei Alba Iulia de a crește calitatea și diversificarea serviciilor oferite persoanelor cu dizabilități prin construirea unui centru de zi pentru persone adulte cu dizabilități pe terenul aflat în discuţie şi prin urmare, de necesitatea studierii şi reglementării posibilităţilor de amplasare ale acesteia în teren.

Prin proiect se urmărește construirea unui centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități, pe o parcelă aflată în zona intersecției dintre străzile Lalelelor și Pinului, în incinta Căminului pentru persoane vârstnice a municipiului Alba Iulia.

Clădirea va avea regimul de înălțime Parter și o suprafață construită de 422 mp.

Construcția nou propusă va fi realizată pe o structură alcătuită din fundații continue din beton monolit, elevații din beton simplu și beton armat, structură de lemn tip timberframe, acoperiș tip terasă necirculabilă cu învelitoare carton bitumat.

Accesul se va face din strada Lalelelor, atât pietonal cât și auto prin intermediul platformelor și aleilor propuse.

Construcția în sine va fi un obiectiv de utilitate publică, având o funcțiune socială.

Suprafața spațiilor verzi va fi de 567 mp, din totalul terenului de 1.500 mp.

În plus de acestea va fi amenajată o zonă de „grădină terapeutică” pe o suprafață de aproximativ 141 mp.

Pe terenurile în pantă se recomandă plantarea limitelor de proprietate cu specii locale de arbori sau de pomi fructiferi care prin forma rădăcinilor favorizează stabilizarea versanților.
Spațiile libere vizibile din circulațiile publice vor fi tratate ca grădini de fațadă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    duminică, 12.05.2024 at 11:55

    Bine, bine dar în afară de suprafeţe alte cifre nu găseşti. Cam câte persoane poate deservi acest centru ? Poate că incă nu s-a stabilit !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax