Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Proiecte de performanţă în educaţie pentru elevi şi profesori la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Publicat

elevi

elevi militari Elevii şi profesorii Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia continuă implicarea în proiecte iniţiate de ei sau cu participare naţională şi internaţională. Anul şcolar trecut, aceştia au luat parte la mai multe activităţi extraşcolare, de perfecţionare profesională şi cercetare pedagogică, dar şi competiții sportive, sesiuni de referate științifice, de instrucție, spectacole, proiecte de colaborare cu instituții școlare din țară și din străinătate.

De asemenea, au câştigat competiții județene și naționale precum Tinerii dezbat, Alba Iulia – cealaltă capitală, Cultură și Civilizație în România.

Au participat la proiecte internaționale și naționale: Proiectul bilingv Orașul meu – oraș european, Proiectul de parteneriat educaţional Vocaţie şi educaţie, proiectele Comenius Mens Sana in Corpore Sano, Let´s Find the Balance și  Trois langues, deux cultures une même famille latine.

DSCN4431 În anul școlar 2013-2014, colegiul militar albaiulian a inițiat Simpozionul didactic județean Perspective moderne în didactica învățământului preuniversitar – Școala performanței, adresat tuturor cadrelor didactice din județ și desfășurat în colaborare cu Inspectoratul Școlar al județului Alba și Casa Corpului Didactic Alba. Ajuns la cea de a doua ediție, la acest simpozion iau parte un număr mare de participanţi. Dorința de a oferi exemple de bune practici în vederea creșterii performanțelor școlii, de a contribui prin referate metodice și psihopedagogice la dezvoltarea activității științifice din colegiu, alături de cele susținute în cadrul comisiilor metodice, sesiunilor de comunicări sau în cadrul dezbaterilor pe teme pedagogice au fost principalele premise de la care au pornit toți participanții.

Volumul care cuprinde lucrările este cotat ISBN și devine astfel o nouă carte de vizită a fiecărui cadru didactic și militar din colegiu, dar și o dovadă a deschiderii colegiului militar albaiulian spre creșterea performanțelor școlii românești.

_MG_8290 Tot din anul școlar 2013-2014 datează și Concursul județean de creație „Sunt suflet din sufletul neamului meu”, inițiat de catedra de limba română, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al județului Alba și se adresează elevilor de liceu pasionați de arta scrisului, dornici să perpetueze prin creație valorile naționale: istoria, folclorul, satul românesc și legile lui perene.

În acest context al postmodernității, cu valori fragmentate, s-a impus revigorarea românismului prin invitația la o șezătoarea literară la care elevi din colegiu, dar și din școlile județului au participat, iar creativitatea și originalitatea lucrărilor au fost răsplătite cu premii în cărți și publicarea lor în volumul de creații apărut recent – „Clepsidre în oglindă”.

DSCN4418 Activitatea susținută de elevii colegiului în cadrul cercului pedagogic de limba română a demonstrat deschiderea lor spre colaborare, interdisciplinaritate, reunind în prezentările lor abordări psihanalitice, religioase, matematice, literare, muzicale și grafice ale poeziei „Lecția despre cerc”, Nichita Stănescu.

Această lecție altfel, susținută de către elevi a adus aprecieri din partea cadrelor didactice din școlile municipiului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax