Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Proiecte mari în localități mici. Baza sportivă din Cricău: Trei terenuri într-unul singur, fără tribune, cu gazon și vestiare. Totul la 600.000 lei

Publicat

Un teren multifuncțional de sport, neacoperit dar îngrădit, fără tribune, dar cu vestiare, gazon și, în viitor, mansarde pentru săli de fitness. Este vorba despre baza sportivă din comuna Cricău pentru care s-au cheltuit aproape 600.000 lei, un proiect din colecția „idei mari ale primarilor din localități mici”, din care face parte și „Palatul Culturii” din Tăuți.

Citiți și: Tăuți, satul fără drumuri, apă și canalizare, dar cu un „Palat al Culturii”: La clădirea de 2,7 milioane lei ajungi prin noroaie de o șchioapă

În comuna Cricău, ce are o populație totală de 2.200 de oameni, la intrare pe partea dreaptă se află, încă în construcție, una dintre cele mai mari baze sportive din județul Alba. Aici se va putea juca fotbal, tenis de câmp, handbal, posibil baschet. Dar nu în același timp, pentru că baza sportivă este concepută pe sistemul trei terenuri în unul singur: cel de fotbal se suprapune cu cel de handbal și sunt acoperite cu gazon, iar în mijloc se află un petec de zgură, desenat în formă de teren de tenis.

Lucrările de amenajare a bazei sportive au început în primăvara anului 2012 însă au fost întrerupte din cauza sistării fondurilor pe programul de investiții în terenuri sportive. Terenul are lungimea de 43 m, lățimea de 22 m și suprafața de 946 mp. Proiectul este realizat în proporție de 70%, până în prezent a fost pus covorul de gazon, urmează mansardarea, racordările la canalizare. fotbal, tenis de câmp realizat 70%. La mansardă se vor face compartimente unde vor fi instalate aparate de fitness și sporturi de întreținere.

Alte proiecte în Cricău

Alte proiecte ale administrației din Cricău sunt reabilitarea Căminului Cultural, a unei străzi, introducerea canalizării. Căminul cultural din Cricău este în faza de amenajare a interiorului, după care se trece la reabilitarea exteriorului clădirii. Prin GAL „Munții Trascăului” a fost obținută finanțare europeană pentru reabilitarea unei străzi în lungime de 1.350 m, proiect în valoare de 100.000 euro, la care se adaugă contribuția Consiliului Local.

Lucrările la aeroportul din Cluj-Napoca au lăsat Cricăul fără canalizare

În Cricău se află în derulare și un proiect de introducere a canalizării, nefinalizat. Deși termenul de finalizare a trecut, lucrările nu sunt încă terminate din cauza firmei executante, Societatea de Construcții Cluj Napoca, care nu și-a respectat angajamentele din cauza altor lucrări, la aeroportul din Cluj-Napoca. „Firma cu care a fost încheiat contractul și-a luat angajamentul că până în data de 21 noiembrie 2013 face faza determinantă. Au reușit să o facă la insistențele Consiliului Local și ale mele personale. Urmează să facă procedurile de racordare. Nu știm când va fi gata. M-a deranjat foarte mult că firma respectivă și-a luat banii și nu a venit să finalizeze lucrarea”, a spus consilierul local Nicolae Iacșa în conferința de presă a PNL Alba.

Toate aceste investiții vor fi finalizate, în cea mai optimistă variantă, în primul trimestru al anului viitor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax