Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Proiectul ”Armata – O școală altfel” la Batalionul 136 Geniu ”Apulum” Alba Iulia. Elevii au aflat detalii despre tehnica militară

Publicat

batalion 136 scoala altfel 1 ”Armata – O şcoală altfel”, un eveniment organizat de Armata Română în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, privind activităţile desfăşurate de elevii din învăţământul gimnazial şi liceal, sub denumirea „Să ştii mai multe, să fii mai bun” a avut loc şi la Alba Iulia, miercuri, la Batalionul 136 Geniu „Apulum”. Elevii au putut afla detalii despre activitatea unităţii şi tehnica militară.

În cadrul proiectului, aflat la cea de-a treia ediţie, Batalionul 136 Geniu ”Apulum”, instituţie militară de prestigiu din municipiul Alba Iulia, și-a deschis porţile pentru a fi vizitat de un număr cât mai mare de elevi din şcolile şi liceele municipiului și nu numai.

Miercuri, 8 aprilie, începând cu ora 10.00, elevii au sosit la sediul administrativ din str. Mitropolit Alexandru Sterca Suluţiu situat în centrul istoric al cetăţii. Evenimentul a fost deschis printr-un scurt istoric al batalionului prezentat de către căpitanul Iulian Gorun, urmat de prezentarea ofertei educaţionale a instituţiilor militare de învăţământ prin Şeful Biroului Informare Recrutare Alba, locotenent colonel Cornel Oltean.

Vizitatorii au aflat despre faptul că Batalionul 136 Geniu ”Apulum” din municipiul Alba Iulia este continuatorul tradiţiilor de luptă ale Armatei de-a lungul timpului în zona noastră istorică şi faptul că a participat în teatrele de operaţii din Bosnia, Iraq şi Afganistan, cu un număr important de specialişti, unde a reprezentat Armata Română cu brio în misiunile de menţinerea a păcii din zonele de conflict.

Amintim că militarii Batalionului 136 Geniu ”Apulum” au organizat în anii 2012 și 2014 exerciţiul multinaţional IEL–MILU cu participarea de militari din Bulgaria, Croaţia, Georgia, Marea Britanie şi România, iar în anul 2013, împreună cu 1.400 de militari din statele membre NATO, au participat la exerciţiul multinaţional „Capable Logistician 2013 CL-13” desfăşurat în Poligonul de antrenament Lest Military Trening Area din Slovacia.

Datorită experienţei şi profesionalismului lor, geniştii albaiulieni au fost convocaţi de-a lungul anilor să participe la mai multe exerciţii militare sub egida NATO.

Activitatea a continuat cu prezentarea de către speciliştii unităţii, a tehnicii militare, armamentului și materialelor specifice unităţilor de geniu, folosite de către militari în cadrul procesului de instruire.

Acţiunea fost un succes şi drept dovadă unitatea a primit de pe acum solicitări pentru anul viitor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax