Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Proiectul „Asistență pentru ocupare, calificare și acces pe piața muncii – APOCA 2010” a ajuns la final. Peste 300 de persoane au beneficiat de consiliere

Publicat

Proiectul „Asistență pentru ocupare, calificare și acces pe piața muncii – APOCA 2010” a ajuns la final. Acesta a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5 ,,Promovarea măsurilor active de ocupare’’, Domeniul major de intervenţie 5.1 “Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”.

Proiectul ”Asistență pentru ocupare, calificare și acces pe piața muncii – APOCA 2010” s-a derulat pe o perioadă de 24 de luni. Acesta a vizat creşterea ratei de ocupare, reducerea şomajului de lungă durată, facilitarea integrării pe piaţa muncii a şomerilor din judeţul Alba, prin asigurarea accesului acestora la servicii integrate de informare, consiliere, mediere şi programe de formare profesională în meserii cerute pe piaţa muncii.

S-a adresat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, inactive și șomeri. În cadrul acestuia au fost desfășurate servicii de informare, consiliere profesională și vocațională, servicii de mediere și plasare pe piața muncii, servicii de consiliere și instruire anteprenorială, cursuri de calificare și specializare. De asemenea, au fost organizate sesiuni de informare și activități de promovare. Printre beneficiarii proiectului se numără 104 persoane care în căutarea unui loc de muncă, 41 de persoane inactive, 74 de șomeri, 101 șomeri de lungă durată, 40 de șomeri peste 45 de ani, 42 de șomeri tineri și 23 de șomeri de lungă durată (tineri).


Valoarea totală a proiectului a fost de 2.188.040 lei, din care asistență financiară nerambursabilă 2.069.956 lei, iar valoarea contribuției proprii 118.084 lei.

„De serviciile acestui proiect au beneficiat toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din județul Alba, interesate de consiliere profesională, consiliere în vederea deschiderii propriei afaceri sau de urmarea unor programe de formare profesională în domeniul turismului și a comerțului. Totodată, în cadrul proiectului, au fost oferite și servicii de mediere a muncii, în urma cărora, peste 50 de persoane și-au găsit un loc de muncă”, a menționat Amalia Dumitru, managerul acestui proiect.

 

 

 

 

 

Foto: Vali CIONTEA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax