Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Proiectul celor 100 de poduri și amenajarea râului Ampoi în zona Zlatna, finalizat în proporție de 80%, după 11 ani

Publicat

După mai bine de 10 ani, proiectul de „Amenajarea râului Ampoi şi a afluenţilor săi în zona oraşului Zlatna” este finalizat în proporție de 80%. Ultimul termen pentru finalizarea acestuia este 2019, la nouă ani distanță de primul termen de finalizare care era 2010. Primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran spune că lucrările au întârziat din cauza Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile care a pus pe pauză bugetarea, timp de mai mulți ani. 

După finalizarea proiectului a cărui valoare este de peste 38 de milioane de lei, albia râului Ampoi va fi amenajată pe cei 25 de km, se vor face 49 de poduri și 51 de podețe de acces.

Primarul, Silviu Ponoran spune că în acest moment lucrările sunt finalizate în proporție de 80% și speră ca anul viitor să primească restul de 10 milioane de lei pentru a finaliza întreaga lucrare.

Potrivit proiectului: „În luna iunie 2007, au fost demarate lucrările la obiectivul de investiţii Amenajarea râului Ampoi şi a afluenţilor săi în zona oraşului Zlatna, finanţat prin Programului – Pilot pentru reabilitarea zonelor foarte poluate Zlatna şi Copşa Mică, Subprogramul Reabilitarea zonei foarte poluate Zlatna. Râul Ampoi este principalul curs de apă din teritoriul administrativ, şi pe o lungime de 26 km drenează întreaga reţea hidrografică din zonă.

Principalele lucrări care s-au executat și se execută pe râul Ampoi:

a)  reprofilare albie – 11,8 km;

b)  decolmatare albie – 7,69 km:

c)  protecţie de mal prin zid de sprijin şi prismă de arocamente – 2600 m;

d) praguri de fund – 33 buc.;

e)  refacere poduri – 10 buc.

Principalele lucrări care se execută pe afluenţii râului Ampoi (pârâurile: Trîmpoiele, Valea Morilor, Valea Mare, Valea lui Paul, Feneş, Galaţi, Valea Mică):

a)  reprofilări albii – 14,13 km;

b)   protecţie de maluri prin:

–          ziduri de sprijin – 1100 m.

–          canal din beton cu ziduri – 2340 m.

–          canal cu dale din beton – 3030 m.

c)      căderi din beton H = 1 – 1,5 m – 10 buc;

d)     praguri de fund – 50 buc.

e)      refacere poduri şi podeţe accese la gospodării – 80 buc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax