Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Proiectul „Eminescu și Blajul”, la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia

Publicat

La Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, săptămâna „Eminescu” a debutat luni, 15 ianuarie, printr-un proiect amplu la care au participat elevi  din ciclul gimnazial, intitulat „Eminescu și Blajul”.

Desfășurat pe patru secțiuni, literatură, fotografie, film scurt și desen-pictură, acesta a reunit prezentările elevilor, sub formă de proză scurtă, PowerPoint, film și expoziție de lucrări plastice, realizate în urma unei excursii de documentare în „Mica Romă”, pe urmele pașilor lui Eminescu.

15 ianuarie – Mihai Eminescu

Au fost surprinse principalele simboluri ale Blajului care poartă amprenta trecerii marelui poet: Teiul lui Eminescu, cele două statui înfățișând bustul poetului, Piața 1848, lacul Chereteu, Izvorul Crăiesei, casa în care acesta a locuit, pe strada Astrei, Catedrala greco-catolică „Sfânta Treime”.

Elevii s-au implicat cu dăruire și au realizat un moment de o încărcătură emoțională deosebită, încununat cu cântecele corului „Speranța” coordonat și dirijat de profesorul Tudor Bogdan.

Miercuri,  17 ianuarie, clasele IV-a vor desfășura un montaj literar-muzical intitulat „Dor de Eminescu” coordonat de profesoarele pentru învățământul primar Mirela Petric și Carmen Buda. Vor fi organizate expoziții inspirate din operele eminesciene, se vor recita poezii și vor fi interpretate cântece pe versuri eminesciene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax