Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | Proiectul „Viitorul tău începe azi”. Elevii de la trei colegii din Alba Iulia vor participa la activităţi nonformale pentru îmbunătăţirea rezultatelor şcolare

Publicat

Peste 60 de elevi din Alba Iulia vor lua parte în următoarele trei luni la proiectul „Viitorul tău începe azi”, care a fost lansat luni de Fundaţia Comunitară Alba. Acesta este realizat în cadrul Programului „Tineret în acțiune” și are ca parteneri Colegiul Tehnic “Dorin Pavel”, Colegiul Tehnic “Alexandru Domșa”, Colegiul Național “Horea, Cloșca si Crișan”, Casa de Cultură a Studenților și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba.

Prin acest proiect, Fundația Comunitară Alba susține și promovează inițiativa unei echipe de tineri din municipiu de a implementa un proiect prin care să îmbunătăţească abilitățile unui grup-țintă compus din elevi ai Colegiilor Tehnice „Alexandru Domșa” și „Dorin Pavel” din Alba Iulia. Tinerii participanți provin din licee cu o rată scăzută de promovabilitate la bacalaureat în anul 2012 sau sunt care sunt navetiști ori provin dintr-un mediu social fără prea multe oportunități, expuși unor probleme care pot afecta rezultatele lor școlare și drumul lor în viață.

Pe parcursul a trei luni, proiectul va contribui la creșterea atractivității pentru educație prin dezvoltarea personală a tinerilor implicați în proiect, o comunicare mai bună, prin dezvoltarea încrederii în sine, prin lecții de antreprenoriat, prin schimburi de experiență cu tineri dintr-un liceu mai bine cotat, prin activități formale și non formale (workshop, training etc.), cu implicarea părinților, profesorilor, a conducerii colegiilor și a unor traineri profesionisti.

„Este un proiect prin care ne dorim ca elevii din grupul țintă, în număr de câteva zeci din cele trei colegii, să se dezvolte personal, să comunice mai bine, să aibă o atitudine mai pozitivă față de ei și față de comunitate. Noi considerăm că prin educație non-formală tinerii se pot dezvolta complementar educației formale, iar atitudinea lor și modul în care ei interacționează cu comunitatea se îmbogățește prin activități de workshopuri și traininguri”, a declarat președintele Fundației Comunitare Alba, Dorin Sava.

Așadar principalele activități constau într-un schimb de experiență între Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia și Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia. De asemenea, cei 62 de elevi vor lua parte la o vizită la „Centrul Europe Direct” Alba Iulia, vor avea activități de teambuilding, workshopuri „Fun&Learn”, bursa ideilor antreprenoriale, întâlniri cu părinții și diriginții, o sesiune de dezvoltare interactivă pe tema antidrog, dar și ateliere de dans.

Proiectul „Viitorul tău începe azi”este finanţat de Comisia Europeană prin Programul “Tineret în Acţiune”, administrat în România de Agenția Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. Bugetul total al proiectului este de 4.445 euro, din care 4.095 euro reprezintă grantul acordat de Comisia Europană, iar 350 euro este cofinanțare. Proiectul va fi implementat în perioada martie-iunie 2013, iar pe parcursul a trei luni, activitățile care vor fi desfășurate vor contribui la creșterea atractivității pentru educație prin dezvoltarea personală a tinerilor implicați în proiect, aceasta făcându-se printr-o comunicare mai bună, prin dezvoltarea încrederii în sine, prin lecții de antreprenoriat, prin schimburi de experiență cu tineri dintr-un liceu mai bine cotat, prin activități formale și non formale (workshop-uri, training-uri, etc.), cu implicarea părinților, profesorilor, a conducerii colegiilor și a unor traineri profesioniști.

„Înainte de începerea activităților din proiect am efectuat un studiu comparativ în cele trei colegii, prin aplicarea a peste 250 de chestionare, studiu prin care am dorit să obținem feedback de la liceeni în ceea ce privește mediul lor educațional, activitățile specifice pe care le desfășoară, interacțiunea cu profesorii și cu părinții, motivația pe care o au, ș.a.m.d. Rezultatul acestui studiu este că tinerii sunt foarte apropiați ca percepții, indiferent de liceul în care studiază, ceea ce ne face să fim încrezători că obiectivele proiectului nostru sunt fezabile„, a declarat Elena Vîrdea, coordonatoarea echipei de implementare.

La evenimentul de lansare a proiectului de luni, organizat la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, au participat elevii de la colegiile direct implicate, președintele Fundației Comunitare Alba – Dorin Sava, studenta Elena Vîrdea, directorul Colegiului Tehnic „Dorin Pavel” – Radu Cîmpean şi Carmen Sînc, de la Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa”, dar şi directorul Casei de Cultură a Studenților, Gheorghe Berghian și coordonatorul Centrului de Evaluare Antidrog Alba, Claudiu Dușa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax