Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Proiectul ”Zâna Merciluța” a ajuns la Alba. Copiii din Dăroaia și Luminești au primit produse pentru îngrijirea dinților

Publicat

Alina Țiplea și Daniela Staicu de câțiva ani ”bat țara-n lung și-n lat” și merg în comunitățile defavorizate unde duc pachete pentru igiena orală și mai mult de atât oferă alături de medici stomatologi, într-un cabinet mobil, consultații și tratamente stomatologice. Cele două sunt fondatoarele asociației ”Zâna Merciluță” din București. 

Zilele trecute mașina ”Zânei Merciluța” a ajuns în județul Alba, la Roșia Montană, în comunitatea Dăroaia și în satul Luminești din comuna Sohodol.

Am stat de vorbă cu Alina Țiplea care a povestit pentru Alba24.ro cum a fost experiența în Alba și de cine au fost ajutați în teren.

În primul rând, proiectul fiind unul de voluntariat, totul se bazează pe amabilitatea oamenilor din zonele în care merg.

La Roșia Montană de mare ajutor au fost Răzvan Paraschiv, unul dintre medicii stomatologi care este din Câmpeni și Tinca Darie, cercetaș la Centrul Local din Roșia Montană.

De asemenea, mediatorul social din Dăroaia, Felicia Petaca, a fost și cea care i-a ghidat pe voluntari prin localitate și a intermediat interacțiunea acestora cu localnicii.

În satul Luminești au venit în ajutor un avocat și un contabil din Câmpeni: Stana și Dan Drăgoiu.

Mai exact, cu ajutorul voluntarilor au oferit peste 220 de pachete pentru îngrijirea dinților și și-au dat seama că au nevoie de minim o săptămână să stea în comunitate pentru a putea oferi tratamete și consultații copiilor din zonă.

De obicei, când mergeau într-o locație pe lângă pachetele de îngrijire orală, medicii stomatologi se ocupau și de tratamente, dar momentan, din cauza pandemiei de coronavirus, acest lucru nu este indicat.

Însă, Alina a mai declarat că vor reveni anul viitor la Dărăoaia unde vor sta o săptămână pentru a oferi tratamente stomatologice copiilor.

“ZÂNA MERCILUŢĂ” este un proiect de rețea de cabinete stomatologice mobile care se ocupă cu vizitele în zone rurale sărace si în secții de onco-pediatrie pentru a acorda servicii gratuite de profilaxie dentară si tratament copiilor care nu au acces.

De asemenea, dețin primul cabinet stomatologic mobil din România care asigură prevenție și tratament stomatologic gratuit copiilor de la sate și copiilor cu afecțiuni oncologice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax