Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: “Promenada Inimilor 2020” pe biciclete. Inițiativă Rotary Alba Iulia si Alba Iulia Civitas Solis pentru sănătate

Publicat

Sâmbătă, la Alba Iulia, cluburile Rotary Alba Iulia si Alba Iulia Civitas Solis au organizat “Promenada Inimilor 2020” pe biciclete.

Traseul din Alba Iulia a avut o lungime de 13 km, prin Cetatea Alba Carolina.

Prin alegerea unui traseu de 13 km, s-a dorit comemorarea lui Samoilă Mârza, fotograful Marii Uniri, care a parcurs aceeași distanță din Galtiu pâna la Alba Iulia pe data de 1 Decembrie 1918. Punctul final al plimbării a fost Ceasul Rotary din centrul orașului construit în forma aparatului foto folosit de Samoilă Mârza.

Pe lângă membrii și invitați ai cluburilor Rotary Alba Iulia si Alba Iulia Civitas Solis la eveniment au participat și membrii ai Clubului Biciclim, ai Clubului Bicheru Cycling, ai Rotaract și Interact Alba Iulia.

„Mulțumesc tutoror celor care au participat la evenimentul de astăzi și în încheiere recomand tuturor mișcarea zilnică în aer liber, fie pe bicicletă sau pe jos ca mijloc de menținere și chiar de îmbunătățire a sănătății cardiovasculare” a spus preşedintele Clubului Rotary Alba Iulia, Florin Secașiu.

Campanie inţiată de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementată deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, antrenând participarea a mii de persoane ce și-au propus ca obiectiv major menținerea propriei sănătății.

Clubrile Rotary din Alba Iulia împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, relansează Campania intitulată “Promenada Inimilor 2020”cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii, sub sloganul “Totul pentru Inima Ta”!

Cluburile Rotary din Alba Iulia, relansează și în 2020 campania „Promenada Inimilor”, reamintind tuturor că activitatea fizică zilnică este cel mai bun mijloc al menținerii sănătății, inclusiv a sănătății inimilor noastre!

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Din fericire, TOATE aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă! Bineînțeles, respectând normele de protecție impuse de pandemia cu SARS-CoV-2! Noi ne-am pus inima la treabă, celebrând Ziua Mondială a Inimii (29 septembrie). Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru în Comitetul de Conducere al Societății Române de Cardiologie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax