Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Protest al angajaților Spitalului Județean Alba din cauza salariilor scăzute. „Vrem drepturile înapoi”

Publicat

YouTube video

Nemulțumiți de diminuarea salariilor o parte din angajații Spitalului Județen de Urgență Alba au ieșit să protesteze în fața Prefecturii Alba, reclamând reducerea sporurilor cu până la 2.000 de lei. „Vrem drepturile înapoi. E tot ceea ce cerem. Nu cerem salarii mai mai. Ne vrem drepturile” spun angajații spitalului. 

„Protestăm pentru ridicarea plafonului de 30%”  spun aceștia. La protest a ajuns și președintele CJ Alba, Ion Dumitrel care a încercat să calmeze spiritele și să le explice oamenilor situația.

YouTube video

„Cererile pentru care protestăm sunt ridicarea plafonului de 30% ca să ne putem încadra cu creșterile în Legea salarizării. Creșterile au fost doar pentru medici și asistenți medicali. Pierderile sunt pentru colegii noștrii, infirmieri, îngrijitori, brancardieri, personal TESA, biochimiști, chimiști, care pierd între 200 și 1.200 de lei. Datorită acelui plafon de 30% sunt diferențe de sporuri între un spital universitar, mare, și spitalele mici, orășenești”, au transmis reprezentanții protestatarilor.

Guvernul a aprobat în urmă cu o săptămână regulamentul cadru al sporurilor acordate angajaţilor din sistemul sanitar, care stabileşte procente diferenţiate în funcţie de condiţiile fiecărui loc de muncă, în condiţiile în care Legea 153/2017 prevede un nivel maxim al sporurilor acordate în sistemul sanitar şi de asistenţă socială la 30% din suma salarilor de bază la nivelul ordonatorilor principali de credite. Ca urmare a deciziei Guvernului, acest nivel poate ajunge şi până la 85%.

Măsura este contestată de către sindicaliştii din sănătate, care spun că pragul de 30% pe ordonator principal de credite nu permite aplicarea unui Regulament de sporuri echitabil pentru toate categoriile de salariaţi din sistem, fapt care va duce la dezbinarea echipei medicale, că prevederi ale Legii 153/2017 discriminează, în continuare, o parte importantă a lucrătorilor din sistemul sanitar (biologi, biochimişti, farmacişti, moaşe, infirmieri, personal TESA) şi de asistenţă socială, că Legea 153/2017 în forma publicată de Ministerul Sănătăţii aduce inclusiv pierderi de venituri pentru unii angajaţi din domeniu şi că singurul argument invocat de guvernanţi pentru blocarea solicitărilor SANITAS este lipsa resursei financiare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax