Connect with us
Publicitate

AIUD

FOTO-VIDEO: Protest în fața Penitenciarului Aiud. Angajații din sistem își cer drepturile

Publicat

YouTube video

Angajații Penitenciarului Aiud protestează, luni, 13 mai, în fața închisorii. Manifestarea a început la ora 11.00 și durează până la ora 13.00.

Aceștia sunt nemulțumiți de condițiile de muncă, lipsa acută de personal și nivelul de salarizare. Prin acțiunea de protest, gardienii vor ca orele suplimentare să fie plătite, alături de actualizarea normelor de hrană și echipare.

bdr

Lista de revendicări a Sindicatului Liber din Penitenciarul Aiud, afiliat Federaţiei Sindicatelor din Sistemul Penitenciar:

Sindicaliştii reclamă ”discriminarea la nivel guvernamental în structura de apărare națională, ordine publică și siguranță națională cu privire la:

– plata muncii suplimentare

– actualizarea normelor de hrană și echipare

– plata cheltuielilor tursitice conform legii (similar celorlalte instituții din structura de apărare națională)

– condiții de muncă precum și lipsa acută de personal

– adoptarea statutului polițistului de penitenciare (eliminarea amendamentelor neconstituționale, nedemocratice și anti-sindicale),

– publicarea de urgență a ordinului de ministru privind plata orelor suplimentare pentru perioada 2019-2021 – similar celorlalte instituții din structura de apărare națională. Asta în condițiile în care acest ordin putea și trebuia emis încă din ianuarie 2019”.

bty

Lucrătorii din Penitenciarul Aiud au început să refuze orele suplimentare încă de la începutul lunii aprilie. Sindicatul Național al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) a anunțat încă din luna aprilie că declanșează acțiuni de protest pe termen nedeterminat ca urmare a diminuărilor salariale suferite de majoritatea angajaților din sistemul penitenciar.

Sursă foto: prisoninfo.wordpress.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax