Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Protest la Alba Iulia, în locaţia unde trebuia să se desfăşoare dezbaterea publică pe tema Roşiei Montane

Publicat

Aproximativ 20 de oameni s-au strâns vineri dimineaţa în faţa Hotelului „Parc” din Alba Iulia, locaţia ce ar fi trebuit să găzduiască dezbaterea publică pe tema Roşiei Montane. Aceştia spun că au aflat că întâlnirea a fost amânată, însă au dorit să atragă încă o dată atenţia asupra posibilelor efecte ale începerii exploatării miniere din Munţii Apuseni.

Protestul este autorizat şi ar urma să se desfăşoare până la ora 14.00. Manifestanţii poartă pancarte cu mesaje ca “Rovana, jos laba de pe Montana”, “V-am votat, ne-aţi trădat”, “Zi de luptă pentru Roşia Montană”, “Vrem natură, nu cianură”.

Reamintim că protestul a fost anunţat de zilele trecute pe reţele de socializare, în contextul în care la Alba Iulia au fost invitaţi miniştrii Culturii – Daniel Barbu, Mediului – Rovana Plumb şi Marilor Proiecte – Dan Şova, la o dezbatere publică pe tema proiectului minier de la Roşia Montană. Întâlnirea a fost amânată, după ce niciunul dintre miniştri nu a putut să facă deplasarea la Alba Iulia.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. nicoleta

    marți, 29.10.2013 at 12:57

    Proiectul de la Rosia Montana crea peste 2.300 de locuri de muncă directe pe perioada etapei de construcţie a minei, 800 de locuri de muncă directe în timpul exploatării şi 3.600 de locuri de muncă în total pe perioada operării. Contribuţiile majore la bugetele locale şi la bugetul de stat oferă posibilitatea realizării unor investiţii de utilitate publică în zonă. Proiectul include realizarea unei infrastructuri moderne, care va putea fi folosită şi după închiderea minei, precum si oferirea de facilitati de microcreditare şi programe de pregătire adecvate, menite să contribuie la dezvoltarea spiritului antreprenorial al populaţiei din zonă.

  2. Rusu Mirel

    duminică, 17.11.2013 at 23:23

    Proiectul Rosia Montana (RMP) poate ajuta la relansarea industriei de minerit a Romaniei prin utilizarea unor tehnologii moderne, pe baza principiilor dezvoltarii durabile. Industria miniera poate deveni un catalizator al economiei nationale pentru zeci de ani de acum inainte, inclusiv prin stimularea serviciilor adiacente – infrastructura, dezvoltarea serviciilor.

  3. alex

    miercuri, 27.11.2013 at 19:18

    Vrem minerit la Rosia Montana,vrem sa avem sansa la un viitor mai bun

  4. Edy Sarbu

    joi, 28.11.2013 at 20:38

    Avem nevoie ca proiectul Rosia Montana sa demareze urgent pentru intreaga industrie miniera! In loc sa infruntam saracia, mai bine am avea curaj si viziune sa valorificam resursele naturale.

  5. Mihai Tomita

    vineri, 06.12.2013 at 00:24

    Generații la rând și-au câștigat pâinea din minerit și avem de gând să ducem mai departe tradiția moștenită de la părinții și bunicii noștri.În condițiile actuale de sărăcie și șomaj, țara noastră are nevoie de investitori. Mineritul este o soluţie pentru dezvoltarea României și pentru șansa noastră la un loc de muncă!

  6. Robi Raicu

    vineri, 13.12.2013 at 15:52

    Roşia Montană stă pe aur, dar locuitorii acestei comune cerşesc un loc de muncă, iar cei care se pretind a fi ecologişti contribuie la distrugerea unui viitor prosper pe care Roşia Montană l-ar putea avea dacă acest proiect ar demara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax