Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Protest la Alba Iulia, în locaţia unde trebuia să se desfăşoare dezbaterea publică pe tema Roşiei Montane

Publicat


Aproximativ 20 de oameni s-au strâns vineri dimineaţa în faţa Hotelului „Parc” din Alba Iulia, locaţia ce ar fi trebuit să găzduiască dezbaterea publică pe tema Roşiei Montane. Aceştia spun că au aflat că întâlnirea a fost amânată, însă au dorit să atragă încă o dată atenţia asupra posibilelor efecte ale începerii exploatării miniere din Munţii Apuseni.

Protestul este autorizat şi ar urma să se desfăşoare până la ora 14.00. Manifestanţii poartă pancarte cu mesaje ca “Rovana, jos laba de pe Montana”, “V-am votat, ne-aţi trădat”, “Zi de luptă pentru Roşia Montană”, “Vrem natură, nu cianură”.

Reamintim că protestul a fost anunţat de zilele trecute pe reţele de socializare, în contextul în care la Alba Iulia au fost invitaţi miniştrii Culturii – Daniel Barbu, Mediului – Rovana Plumb şi Marilor Proiecte – Dan Şova, la o dezbatere publică pe tema proiectului minier de la Roşia Montană. Întâlnirea a fost amânată, după ce niciunul dintre miniştri nu a putut să facă deplasarea la Alba Iulia.

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

6 Comentarii

6 Comments

 1. nicoleta

  marți, 29.10.2013 la 12:57

  Proiectul de la Rosia Montana crea peste 2.300 de locuri de muncă directe pe perioada etapei de construcţie a minei, 800 de locuri de muncă directe în timpul exploatării şi 3.600 de locuri de muncă în total pe perioada operării. Contribuţiile majore la bugetele locale şi la bugetul de stat oferă posibilitatea realizării unor investiţii de utilitate publică în zonă. Proiectul include realizarea unei infrastructuri moderne, care va putea fi folosită şi după închiderea minei, precum si oferirea de facilitati de microcreditare şi programe de pregătire adecvate, menite să contribuie la dezvoltarea spiritului antreprenorial al populaţiei din zonă.

 2. Rusu Mirel

  duminică, 17.11.2013 la 23:23

  Proiectul Rosia Montana (RMP) poate ajuta la relansarea industriei de minerit a Romaniei prin utilizarea unor tehnologii moderne, pe baza principiilor dezvoltarii durabile. Industria miniera poate deveni un catalizator al economiei nationale pentru zeci de ani de acum inainte, inclusiv prin stimularea serviciilor adiacente – infrastructura, dezvoltarea serviciilor.

 3. alex

  miercuri, 27.11.2013 la 19:18

  Vrem minerit la Rosia Montana,vrem sa avem sansa la un viitor mai bun

 4. Edy Sarbu

  joi, 28.11.2013 la 20:38

  Avem nevoie ca proiectul Rosia Montana sa demareze urgent pentru intreaga industrie miniera! In loc sa infruntam saracia, mai bine am avea curaj si viziune sa valorificam resursele naturale.

 5. Mihai Tomita

  vineri, 06.12.2013 la 00:24

  Generații la rând și-au câștigat pâinea din minerit și avem de gând să ducem mai departe tradiția moștenită de la părinții și bunicii noștri.În condițiile actuale de sărăcie și șomaj, țara noastră are nevoie de investitori. Mineritul este o soluţie pentru dezvoltarea României și pentru șansa noastră la un loc de muncă!

 6. Robi Raicu

  vineri, 13.12.2013 la 15:52

  Roşia Montană stă pe aur, dar locuitorii acestei comune cerşesc un loc de muncă, iar cei care se pretind a fi ecologişti contribuie la distrugerea unui viitor prosper pe care Roşia Montană l-ar putea avea dacă acest proiect ar demara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Asociație: Programul RABLA MOTO ar putea intra în vigoare din acest an. Voucherele, folosite pentru achiziția de motociclete noi

Publicat

Programul RABLA MOTO, prin care voucherele obținute la casarea unei mașini vechi vor putea fi folosite și pentru achiziția de motociclete și scutere noi, ar putea intra în vigoare chiar din acest an, au transmis reprezentanții Asociației pentru Dezvoltarea Națională a Motociclismului – motoADN.  La sediul Administrației Fondului pentru Mediu a avut loc miercuri, 22 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Mica Unire, sărbătorită la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureș. Elevi și profesori s-au prins în Hora Unirii

Publicat

161 de ani au trecut de la momentul cunoscut în istorie sub denumirea de Mica Unire. Data de 24 ianuarie 1859 este punctul culminat al unor evenimente și desfășurării istorice complexe care au avut loc în Europa și spațiul românesc. Evenimentul a fost marcat joi, de către elevii și cadrele didactice de la Liceul Teoretic […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

INVESTIȚIILE ANULUI 2020, la Teiuș. Proiecte de peste 44,5 milioane de lei, pentru dezvoltarea orașului. LISTA

Publicat

primaria teius, teius,

Administrația locală din Teiuș va derula în acest an investiții de peste 44,5 milioane de lei. Printre cele mai importante proiecte se numără regenerarea urbană socio-culturală a orașului, modernizarea iluminatului public și reabilitarea a 20 de străzi. Lista investițiilor aflate în derulare în 2020, în orașul Teiuș: Obiectivul investiției – valoarea investiției – termen de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA în minivacanța 24-26 ianuarie: Cât de mult cresc temperaturile. Prognoza meteo de weekend

Publicat

soare

Vremea se încălzește în acest weekend, în județul Alba. Temperaturile maxime vor urca până la valori de 7-8 grade. Nu sunt anunțate precipitații. La munte va fi ușor mai cald decât la altitudini mai joase. Duminică, la Alba Iulia, vor fi 6 grade Celsius, iar la Câmpeni 8 grade Celsius. Vă prezentăm condiții meteo în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate