Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO Protest la APM Alba: Angajații au ieșit în fața instituției și au afișat mesaje legate de solicitări salariale

Publicat

FOTO Protest la APM Alba: Angajații au ieșit în fața instituției și au afișat pancarte cu mesaje legate de solicitări salariale. 

Pe scurt, aceștia cer alinierea salariilor de la nivel local, la nivelul celor de la nivel central.

Solicitările angajaților din APM-uri

Angajații din Agențiile Județene pentru Protecția Mediului protestează împotriva discriminării salariale:

”Aproximativ 1400 de salariați din întreaga țară, sunt profund indignați de discriminarea salarială la care sunt supuși în comparație cu colegii lor din alte agenții și instituții județene, cărora li s-au stabilit salariile la nivelul celor de la nivel central prin OUG 128/2023.

Agențiile pentru Protecția Mediului își desfășoară activitatea sub coordonarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și au aceleași responsabilități și atribuții în implementarea politicilor și a legislației în domeniul protecției mediului la nivel județean. Este esențial ca această egalitate să se reflecte și în  nivelul salariilor.

Nu cerem decât alinierea salariilor, așa cum s-a procedat și în cazul altor instituții.

Nu solicităm privilegii suplimentare față de alte instituții județene, ci doar încetarea discriminării și respectarea drepturilor noastre legitime!

Senatul României a luat deja măsuri pentru a corecta această injustiție, adoptând un amendament pentru eliminarea discriminării salariale.

Cu toate acestea, proiectul de lege a rămas blocat în Camera Deputaților (PL-x nr. 67/26.02.2024), iar nenumăratele demersuri făcute pentru obținerea drepturilor noastre legitime au fost ignorate și respinse.

Importanța activității noastre devine evidentă atunci când angajații întrerup activitatea și protestează.

Proiecte finanțate din fonduri europene și naționale, inclusiv cele din cadrul PNRR, așteaptă actele de reglementare necesare, iar orice întârziere va afecta implementarea acestora.

Întreruperile în funcționarea Rețelei Naționale de Monitorizare a Radioactivității Mediului și a Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului, obiective de interes național, vor avea consecințe grave.

Încetarea altor activități esențiale și nevăzute ale angajaților din protecția mediului va afecta societatea în ansamblul său.

Sperăm că așa va deveni evidentă importanța contribuției noastre și vom fi recunoscuți și ascultați așa cum merităm.

Protestele ce vor urma, inclusiv greva generală, sunt expresia hotărârii noastre de a lupta pentru dreptate și echitate în tratamentul salarial.

Ne angajăm să continuăm această luptă până când drepturile noastre sunt respectate și nedreptatea salarială este eliminată!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax