Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: PROTEST spontan la Administraţia Finanţelor Publice Alba. Oamenii au oprit activitatea, nemulţumiţi de legea salarizării

Publicat

IMG-20170515-WA0002 De luni dimineaţa, angajaţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Alba au oprit lucrul, declanşând un protest spontan, similar celor din ţară. Aceştia sunt nemulţumiţi de prevederile din proiectul legii salarizării şi spun că unora dintre ei le vor scădea veniturile.

“Este vorba despre un protest spontan, început în jurul orei 8.30. Toţi colegii au ieşit în holul instituţiei, nemulţumiţi de legea salarizării, ce nu prevede creşteri pentru unii dintre ei. Nouă practic ne scad salariile”, a explicat Mihai Oană, liderul Sindicatului Liber Finanţe Alba, afiliat Sed Lex.

Angajații spun că proiectul legii salarizării prevede o scădere salarială între 10-35%.

De asemenea, sindicatele au precizat că au semnalat această chestiune Ministerului de Finanțe și Guvernului și că au propus o altă grilă de salarizare, dar solicitările lor nu au fost luat în calcul.

“Salarizarea trebuie făcută în raport cu responsabilităţilor, nivelul de risc, pregătirea profesională, potrivit inclusiv legii muncii. Ori aceste principii nu sunt respectate în noua lege a salarizării. Nouă ne diminuează salarizarea. Am cerut la Bucureşti, modificări, prin amendamente la proiectul de lege, miniştrii au fost de acord în principiu, dar când legea s-a întors de la comisii, au fost eliminate”, a precizat Oană.

Potrivit acestuia, este posibil ca acest protest să se întindă pe toată perioada programului de lucru de luni.

Proteste similare se desfăşoară în toată țara. Salariații cer Ministerului de Finanțe și Guvernului să revizuiască grilele de salarizare din proiectul de lege, astfel încât „să fie reflectată complexitatea și importanța activității Ministerului Finanțelor Publice și unităților subordonate (ANAF, direcții generale regionale ale finanțelor publice, etc)”, a transmis Alianța Sed Lex.

Protestatarii avertizează că greva are o perioadă nedeterminată de timp, ceea ce ar putea duce la „blocarea activității de colectare și a activităților de relații cu publicul”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax