Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Protest spontan la Casa de Pensii Alba. Angajații instituției, mesaj pentru Guvern: „Respectați-vă cuvântul”

Publicat

Un protest spontan a avut loc joi, 28 decembrie, la Casa Județeană de Pensii Alba. Angajații sunt nemulțumiți de faptul că nu au fost respectate promisiunile făcute de către Guvern. 

Mai mulți angajați au ieșit în fața instituției cu pancarte pe care scria „Respectați-vă cuvântul”. Angajaţii instituției sunt nemulțumiți de faptul că Guvernul nu le măreşte salariile de la 1 ianuarie aşa cum le-a promis.

„Indolență guvernamentală față de negocierile avute pentru angajații instituțiilor dim Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Este inacceptabil să constatăm că, în ciuda dialogului social esențial în situația actuală, reprezentanții guvernamentali, în special ministrul Muncii și Premierul României, au ignorat negocierea inițiată ca urmare a protestelor angajaților din instituțiile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Promisiunile făcute de aceștia trebuie să fie respectate, iar o potențială neîndeplinire este o dovadă clară a lipsei de responsabilitate față de angajații din instituțiile Ministerului Muncii.

Guvernul nu doar că a eșuat în a ține cont de nevoile și revendicările angajaților, dar a și disprețuit principiul fundamental al dialogului social. Este regretabil să vedem că promisiunile lor s-au dovedit a fi doar cuvinte goale, iar consecința directă a acestei lipse de acțiune responsabilă este indignarea masivă a angajaților și neîncrederea în actuala clasă politică.

Cerem guvernului să adopte actul normativ așa cum s-a convenit în cadrul negocierilor, respectând astfel drepturile și interesele legitime ale angajaților. Așteptăm acțiuni concrete și o manifestare reală a respectului față de munca și contribuția noastră, esențială pentru întreaga populație a țării.

Este momentul pentru guvern să se dea dovadă de responsabilitate și respect față de cele promise în negocierea cu organizația sindicală reprezentativă a Ministerului Muncii”, au transmis reprezenanții Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax