Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Protocol încheiat în OFL Alba şi Fundaţia Friedrich Naumann din Germania. Se doreşte apropierea cetăţenilor de ideile liberale

Publicat

YouTube video

Organizaţia Femeilor Liberale Alba a încheiat astăzi un protocol de colaborare cu Fundaţia „Friedrich Naumann” din Germania, asociaţie cu strânse legături cu Partidul Liber Democrat German ce promovează dialogul politic şi acordarea de servicii şi consultanţă pentru proiecte. Obiectivul parteneriatului este acela de a apropia cetăţenii de ideile liberale.

La evenimentul ce a avut loc sâmbătă la Alba Iulia au participat preşedinta OFL Lucia Varga, Elisaveta Tsvetkova – reprezentant al Fundaţiei, dar şi Elena Ignat, preşedinta OFL Alba.

„Sperăm ca prin parteneriatul încheiat astăzi să promovăm cât mai mult femeile liberale, dar şi să le pregătim, pentru că este necesar, iar începând de anul viitor sperăm să avem o colaborare cât mai fructuoasă cu Republica Moldova, dar şi la nivel de regiune. Încercăm să deschidem anumite relaţii cu Uniunea Europeană şi să legăm şi alte parteneriate”, a declarat Elisaveta Tsvetkova – Coordonator proiect în România şi Republica Moldova din partea Fundaţiei „Friedrich Naumann”.

„Obiectivul nostru comun este acela de a implica femei de valoare în politică, de a le ajuta să transmită ideile liberale în sprijinul familiilor din România”, a completat Lucia Varga.

Fundaţia „Friedrich Naumann” a fost înfiinţată în anul 1958, de către Theodor Heuss, primul preşedinte al RFG, împreuna cu un grup de prieteni liberali. Cu toţii erau adepţii ideilor lui Friedrich Naumann, preşedintele Partidului Democrat German, formaţiune politica liberală înfiinţată după primul război mondial. Naumann considera că, pentru a avea succes, democraţia are nevoie de indivizi informati, educaţi şi activi. De aceea el a înfiintat în anul 1918, la Berlin, Colegiul pentru Educaţie Civică, o instituţie dedicată formării politice a adulţilor.

Patru decenii mai târziu, fondatorii Fundaţiei „Friedrich Naumann” au stabilit drept obiectiv principal al acesteia promovarea liberalismului, prin activităţi în domeniul politic şi al educaţiei civice.

De asemenea, Fundaţia promovează dialogul politic şi furnizează servicii organizaţiilor partenere din străinătate (asistenţă şi consultanţă pentru proiecte). La ora actuală FNST desfăşoară proiecte din America Latină în Africa şi din Asia de Sud-Est în Europa şi ţările mediteraneene.

La Alba Iulia, Fundaţia va fi cea care va finanţa seminarii de pregătire politică.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gabriela Malcinschi

    miercuri, 15.01.2014 at 13:07

    cu o precizare: protocolul este incheiat intre Organizatia Femeilor Liberale la nivel national, prin presedintele Lucia Varga si fundatia Friedrich Naumann.
    Semnarea s-a facut la Alba, cu ocazia seminarului OFL desfasurat acolo.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax