Connect with us
Publicitate

AIUD

FOTO: Provocarea de 5.500 de kilometri pe jos până în Finlanda. Levente Polgar a ajuns în weekend în Italia şi Elveţia

Publicat

levente polgar

Ultramaratonistul aiudean Levente Polgar aleargă 5.500 de kilometri până în nordul Finlandei. Alături de Daniel Tudor Macovei, subofiţer în Armata Română, a ajuns în sâmbătă în Italia şi duminică în Elveţia.

În Italia, sâmbătă, cei doi s-au bucurat de ajutorul primit de la un cetăţean italian.

levente polgar

,,În COMO, un Italian ne-a zărit și a fost plăcut impresionat de tricourile noastre cu Invictus! Ne-a invitat la el să facem un duș, ne-a pus câte ceva la pachet de ale gurii și ne-a urat drum bun până la capăt”, a scris sportivul, pe Facebook.

levente polgar

Cursa a început pe 25 martie de la Alba Iulia, iar traseul include Serbia, Slovenia, Italia, Franţa, Anglia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda.

“Vom trage sania pe roţi, în care vom pune cele necesare. Vom arbora drapelul României tot traseul. Ne vom mişca zi şi noapte. Vom dormi extrem de limitat, 2 ore seara, respectiv 2 ore dimineaţa. Vom dormi strict în cort sau hamac”, au anunţat sportivii.

levente polgar

Levi şi Daniel speră ca, în mai puţin de 2 luni, să se întoarcă acasă.

levente polgar

Reamintim că Levente Polgar are la activ două participări, în 2016 şi 2017, la Ultramaratonul Montblanc, în lungime de 170 de kilometri, fiind şi voluntar Invictus.

Pentru anul 2019, Levi şi-a propus încă o performanţă pentru România: să alerge 5.500 de kilometri până în regiunea finlandeză Laponia alaturi de clujeanul Daniel Tudor Macovei. Cei doi poartă tricouri Invictus şi drapelul României.

Levente a făcut istorie particpând la Cursa Arctic Ultra 6633, considerată de mulți ca fiind cea mai dificilă, cea mai rece și cea mai crâncenă ultra-distracție de pe planetă. Evenimentul din 2018 a fost la cea de-a X-a ediție și l-a avut la start pe sportivul aiudean, primul ultramaratonist cu o singură mână acceptat vreodată la acest nivel.

sursă foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 08.04.2019 at 19:28

    Levente n-a facut nici o istorie ! Istorie a facut Tibi Useriu, el a abandonat, poate cu asta a facut istorie. Aveti un mod aparte de a privi performanta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax