Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Punct de lucru temporar cu ambulanță de prim ajutor SMURD, înființat de ISU Alba la Șureanu

Publicat

ambulanta smurd sureanu colaj

Un punct de lucru temporar cu ambulanță de prim ajutor SMURD a fost înființat, începând cu data de 12 ianuarie, în zona Domeniului schiabil Șureanu, au transmis reprezentanții ISU Alba.

Printre obiectivele propuse și asumate de conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al Judeţului Alba în anul 2019 prioritare sunt reducerea timpului de răspuns la apelurile de urgență și eficientizarea acțiunilor de intervenție.

Pentru realizarea acestor deziderate, în funcție de analiza efectuată la nivelul factorilor de decizie (ISU, Instituția prefectului, Consiliul Județean, UPU-SMURD, SAJ Alba, conducerea UAT-urilor) se intenționează înființarea unor noi puncte de lucru la nivelul județului cu autospeciale de intervenție și/sau cu ambulanțe de prim ajutor SMURD.

Primul demers în acest sens a fost realizat deja prin inființarea, începând cu data de 12 ianuarie a.c, a unui punct de lucru temporar cu ambulanță de prim ajutor SMURD în zona Domeniului schiabil Șureanu.

Decizia a fost luată pe baza analizei efectuate privind cazuistica existentă în ultima perioadă, distanța foarte mare față de cea mai apropiată subunitate de intervenție, starea drumului de acces greu practicabil precum și din cauza faptului că zona se află în plină expansiune din punct de vedere turistic.

Astfel, la nivelul județului Alba, numărul echipajelor SMURD operaționale a ajuns la 8 din care 7 de prim ajutor calificat și unul de terapie intensivă mobilă.

Foto: ISU Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax