Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Punctaj foarte bun obținut de un elev al Colegiului Militar din Alba Iulia la Olimpiada de Informatică Aplicată – AcadNet

Publicat

Elevul fruntaș Ștefan Dulea, aflat în clasa a X-a la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, a adus primul succes la olimpiadele și concursurile școlare, după reluarea acestora de către Ministerul Educației. Ștefan a obținut un punctaj foarte bun la Olimpiada de Informatică Aplicată – AcadNet, etapa locală, desfășurată online la nivel național.

Elevul colegiului militar s-a clasat pe locul 10 la secțiunea calculatoare, din 116 participanți și pe locul 26 la secțiunea rețele, din 49 de participanți (clasele IX-X). Rezultatele obținute îi asigură prezența în următoarea fază a competiției.

Ștefan este pasionat de informatică, iar aici în colegiul militar a găsit nu doar locul potrivit ci și persoanele care să-l motiveze pentru a-și dezvolta această capacitate de a înțelege mai bine calculatoarele. Pentru Olimpiada de Informatică Aplicată – AcadNet Ștefan s-a pregătit individual pentru că programa concursului este diferită de programa școlară la această disciplină.

„Actuala pasiune am descoperit-o în colegiul militar, unde am cunoscut colegi care știau mai multe decât mine și am vrut să încerc și eu. Am studiat din ce în ce mai mult și am devenit tot mai pasionat. Am căutat informații, cursuri, am testat ceea ce am învățat și așa mi-am dezvoltat capacitatea aceasta de a înțelege mai bine calculatoarele. Nu m-am așteptat să obțin acest punctaj, dar am pus la bătaie la acest test, toate cunoștințele acumulate până acum. Mă pasionează foarte mult componentele electronice și cât de bine se pot combina hardware cu software. Vreau să mă axez pe căutarea vulnerabilităților, să știu ce să întăresc pentru a face un calculator să fie cât mai sigur în rețea”, a mărturisit Ștefan.

Elevul fruntaș Ștefan Dulea își folosește abilitățile și cunoștințele pe care le-a dezvoltat în informatică și la robotică, fiind membru în echipa de robotică Army Bot a colegiului militar.

sursa, foto: Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate