Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: ”Punți între sate”. Elevi de la Colegiul Economic din Alba Iulia au recondiţionat un pod şi o troiţă

Publicat

Un grup de 20 de elevi ai colegiului albaiulian, membri ai Clubului Impact Aminta, derulează proiect de învățare prin serviciu în folosul comunității. Au recondiţionat un pod deteriorat ce leagă satele Oarda de Jos și Limba și o troiță din apropiere.

Au găsit o soluție privind recondiționarea și curățarea acestora prin vopsirea balustradei de protecție, precum și decolmatarea și redecorarea troiței (curățire, lăcuire și împodobire cu flori).

Și, cum pentru orice trebuie bani, tot elevii, ajutați de dascăli, au întocmit necesarul de materiale, au elaborat bugetul și au derulat o campanie pentru obținerea fondurilor.

Proiectul ”Punți între sate” se desfășoară în mai multe etape, respectiv pregătirea și comercializarea a 300 de brioșe și a 200 de fursecuri în baza de practică a colegiului, confecționarea a 100 de stickere și o ultimă etapă recondiționarea podului și a troiței.

Proiectul a fost finanțat de către Fundația Noi orizonturi pentru tineri și comunitate prin rețeaua IMPACT și susținut de Primăria Alba Iulia.

Așa cum ne-a precizat și directorul Cristian Dincă, ”proiectul își propune să dezvolte abilitățile practice și estetice ale tinerilor, precum și aprofundarea conceptelor de voluntariat, muncă în folosul comunității în echipă și toleranță”.

Elevii sunt coordonați de profesorii Irina Ungureanu, Cristina Toth și Emil Cetean, iar proiectul este implementat în perioada 30 noiembrie 2017-20 ianuarie 2018.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax