Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: „Rază de bucurie”. NASA a surprins o imagine cu Soarele care „zâmbește”. Ce fenomen ar putea urma pe Terra

Publicat

Un satelit al NASA a surprins recent o imagine a Soarelui în care acesta pare că „zâmbește”. Văzute în lumină ultravioletă, petele întunecate care formează „ochii” și „gura” pe suprafața Soarelui sunt defapt găuri coronale, respectiv zone unde exploziile rapide de vânt solar țâșnesc în spațiu.

Potrivit experților, fenomenul ar putea produce aurore pe Terra. De asemenea, o furtună solară ar putea lovi sâmbătă Pământul, relatează The Guardian.

Publicată de NASA joi, 27 octombrie, pe Twitter, fotografia a generat o mulțime de comentarii online, mulți utilizatori ai platformei comparând imaginea cu un dovleac sculptat de Halloween, un leu sau chiar fața unui biscuit de ciocolată.

În ciuda aspectului său prietenos, experții avertizează că găurile coronale ale soarelui ar putea însemna o furtună solară care va lovi pământul sâmbătă. Spaceweather.com a spus: „Fața veselă aruncă un flux triplu de vânt solar către Pământ”.

Furtunile solare sunt o varietate de erupții de masă și energie de pe suprafața solară care, la rândul lor, deformează câmpul magnetic al Pământului. Ca urmare, aceste furtuni măresc vizibilitatea luminilor polare, cunoscute și sub numele de aurore, în emisferele nordice și sudice.

Observatorul de dinamică solară al NASA este o misiune a agenției care are ca scop investigarea modului în care este creată activitatea solară și determină vremea în spațiu. Lansată pentru prima dată pe 11 februarie 2010, observatorul măsoară interiorul soarelui, atmosfera, câmpul magnetic și producția de energie.

sursa, foto: theguardian.com, NASA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax