Connect with us
Publicitate

BLAJ

FOTO: Razie a electricienilor și a jandarmilor într-un cartier din Blaj. Câte instalații clandestine au descoperit

Publicat

Miercuri, patru echipe din cadrul Sucursalei Brașov a SDEE Transilvania Sud, alături de mai mulți jandarmi din Alba, au efectuat 135 controale la instalațiile electrice ale utilizatorilor din localitatea Blaj, județul Alba.

Din totalul instalațiilor verificate, au fost identificate 8 locuri cu consum neautorizat de energie electrică, fără contract de furnizare sau prin racordarea unor instalații clandestine la coloanele de branșament, înaintea grupurilor de măsură, și 2 locuri de consum unde s-a identificat deteriorarea coloanei de distribuție, în vederea refacerii branșamentului electric.

Toate aceste branșamente neconforme implică un risc major pentru populația din zonă, pot crea perturbaţii în reţeaua de alimentare cu energie electrică sau pot provoca electrocutări ori incendii.

Potrivit prevederilor Art. 92 alin. (1) şi alin. (2) din Legea 123/2012 – Legea energiei electrice şi a gazelor naturale: „Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.” De asemenea, potrivit alin. (4), chiar şi tentativa la infracţiunile menţionate se pedepseşte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax