Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Recepţia străzilor modernizate din cartierul Partoş, o investiţie de 2,5 milioane lei. Amenajări pentru evacuarea apelor pluviale


Publicat

Marţi, a avut loc recepţia lucrărilor de modernizare a şapte străzi din cartierul Partoş al municipiului Alba Iulia, care fac parte din lotul IV al unui contract câştigat de Elis Pavaje. La recepţie au participat primarul Mircea Hava, viceprimarul Paul Voicu, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Alba Iulia, Silvia Moldovan, împreună cu reprezentanţi din partea constructorului. Lucrările fac parte din proiectul de modernizare a drumurilor din localităţile aparţinătoare municipiului Alba Iulia, respectiv Miceşti, Bărăbanţ, Oarda şi Partoş. Pe lângă asfaltarea străzilor, au mai fost amenajate şi două puţuri absorbante, pentru colectarea şi evacuarea apelor pluviale. Valoarea totală de execuţie a străzilor din cartier este de 2.579.183,20 lei.

Lucrările de modernizare a străzilor din cartierul Partoş au fost realizate de către firma „Elis Pavaje” SRL din Petreşti, în perioada noiembrie 2013 – iunie 2014. În execuţie s-a avut în vedere ca partea destinată circulaţiei să fie de minim 4,50 m lăţime, stratul rutier pentru carosabil şi trotuare fiind format din pavele de beton vibropresat.

Străzile cuprinse în lotul IV sunt Dacilor (890 ml), 11 Iunie (80 ml), Digului (174 ml), Ana Ipătescu (176 ml), Lupa Capitolina (203 ml), Gemenilor (884 ml), Liliacului (350 ml).

Lungimea totală a străzii Dacilor este de 890 ml, cu o suprafaţă a carosabilului de 4717 mp şi o suprafaţă a trotuarelor de 1999 mp. Au fost amenajate 2 puţuri absorbante, pentru colectarea şi evacuarea apelor pluviale. Totodată, au fost executate canale tehnice subterane în vederea amplasării reţelelor edilitare în lungime de 5500 ml.

De asemenea, în cadrul proiectului, au mai fost prevăzute, pentru siguranţa circulaţiei, şi indicatoare de semnalizare rutieră şi marcarea axului străzilor şi a trecerilor de pietoni. Lungimea totală a străzilor din cartierul Partoş unde au fost executate lucrări este 2,75 km şi a fost amenajată o suprafaţă de 18.100 mp.

Valoarea totală de execuţie a străzilor din cartier este de 2.579.183,20 lei.

Contractul pentru obiectivul de investiţii „Modernizare drumuri localităţi aparţinătoare municipiului Alba Iulia” a fost semnat în octombrie 2013, între firma câștigătoare a licitației, Elis Pavaje și Primăria municipiului Alba Iulia, având o valoare totală de 20.784.609,54 lei, pe cele patru loturi.

Lotul 1 a cuprins lucrări pe 22 de străzi din Miceşti, lotul doi – 14 străzi din Bărăbanţ şi lotul 3, 10 străzi din Oarda.

Citeşte şi Un nou contract de 20 de milioane lei pentru Elis Pavaje: Va moderniza 52 de străzi din cartierele Miceşti, Bărăbanţ, Oarda şi Partoş

Raul BACIUDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

PSD vrea să adune companiile energetice de stat într-una singură. MEGA-MIX energetic cu gaze, cărbune, energie verde și nucleară

Publicat

sursa foto: pixabay.com

Liderul PSD Marcel Ciolacu a emis duminică ideea unei companii energetice naționale, care să producă energie dintr-un mix de surse și care să poată asigura într-un interval de 3 – 5 ani independența energetică a României.

Ciolacu spune că traversăm o criză mondială a energiei, care a fost gestionată mai prost în România. „Cred că e momentul, cu o asemenea forță politică, să creăm o companie serioasă, care să producă și verde și nuclear și pe cărbuni și gaze, o companie națională astfel încât în trei, maxim cinci ani România să fie independentă energetic”, a declarat Ciolacu la Antena 3.

Liderul PSD a precizat că la ședința de luni a coaliției sunt doi invitați, ministrul Energiei, care să lămurească situația stocurilor, precum și ministrul Finanțelor.

Ciolacu spune că mixul de energie verde și producție pe cărbune este o abordarea corectă, sugerată de specialiști.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Astăzi se deschide patinoarul din Aiud. Acces fără certificat verde, însă cu masca obligatorie. PROGRAM și TARIFE

Publicat

Patinoarul din municipiul Aiud se deschide luni, 6 decembrie. Potrivit reprezentanților Primăriei, funcționarea patinoarului amplasat în Piața Dr. Constantin Hagea se va face în condițiile impuse de situația epidemiologică.

Astfel, este permis accesul a maximum 75 de persoane deodată, iar purtarea măștii este obligatorie. Pentru accesul pe patinoar nu este necesară prezentarea certificatului verde.

Patinoarul va funcționa în perioada 6 decembrie 2021 – 29 ianuarie 2022 și va fi disponibil zilnic, între orele 12:00 – 22:00, cu excepția zilelor de 25 decembrie 2021 și 1 ianuarie 2022 când patinoarul este închis.

De asemenea, în zilele de 24 și 31 decembrie 2021 patinoarul este disponibil doar între orele 12:00 – 16:00.

Accesul se face pe bază de bilet de intrare.

  • Taxă intrare – 5 lei / persoană
  • Taxă închiriere patine – 5 lei / pereche / intrare

foto: Arhivă, Primăria Aiud

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Un şofer i-a cerut lui Moş Nicolae permisul suspendat: ”Să știți că mi-am făcut și ghetele”. Ce răspuns a primit de la polițiști

Publicat

Un șofer i-a cerut lui Moș Nicolae să îi aducă în dar permisul luat de polițiști pentru 90 de zile. Răspunsul Ministerului Afacerilor Interne a devenit viral: „Cu un amendament: permisul dumneavoastră îl va aduce Iepurașul de Paște”.

MAI publlică o întrebare primită pe Facebook: „- Eu am permisul suspendat 3 luni. Că tot vine Moș Nicolae, dorința mea este să mi-l aducă. Îmi puteți confirma dacă mi-l aduce? Să știți că mi-am făcut și ghetele!”.

Citește și MESAJE de SFÂNTUL NICOLAE. URĂRI și felicitări pe care le poți trimite celor care-și sărbătoresc onomastica

Răspunsul MAI publicat duminică seara a devenit viral: „Confirmăm că astă seară vine Moș Nicolae. Confirmăm că dorința dumneavoastră a fost auzită. Confirmăm că ea va fi și îndeplinită… cu un amendament: permisul dumneavoastră îl va aduce Iepurașul de Paște! Mulțumim pe această cale Moșului, care a înțeles că trebuie să vă dea un timp de 90 de zile să conștientizați că puteți pune în pericol atât viața dumneavoastră, cât și a celorlalți participanți la trafic”.

Polițiștii au și un sfat pentru cei care mai au astfel de dorințe: „Cei care au astfel de dorințe de la Moș Nicolae și și-au făcut și ghetele, sunt rugați să doarmă încălțați. Cu siguranță Moșul nu va putea onora așa ceva”.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Pensiile cresc cu 10% de la 1 ianuarie. Companiile mari vor fi taxate cu 1% din cifra de afaceri. Anunțul lui Marcel Ciolacu

Publicat

Pensiile urmează să crească cu 10% de la 1 ianuarie, creșteri salariale fiind posibile și în sectorul sanitar și în învățământ, a anunțat duminică liderul PSD Marcel Ciolacu. Acesta a vorbit și de introducerea unei taxe de solidaritate, pentru companiile cu cifră mare de afaceri.

Ciolacu a dat asigurări că sumele necesare majorărilor vor fi găsite. „Vom găsi soluții, veți vedea în bugetul de stat. Important este cum îți echilibrezi veniturile. Avem cele mai mici venituri din PIB din toată Europa. Noi nu ne gândim să fim mai eficienți la colectare, noi ne gândim cum îi lăsăm pe oameni să moară de foame. Pensia minimă crește la 1.000 de lei, nu este o extravaganță”, a spus politicianul.

Ciolacu a spus că 80% din români trăiesc cu o pensie de până în 2.000 de lei. „Categoric”, a răspuns Ciolacu, întrebat dacă în ianuarie oamenii vor primi pensii mai mari. „Este un lucru convenit, bugetat, deja ministrul Finanțelor își face datoria”.

Companiile cu cifră de afaceri mai mare de 100 milioane lei vor fi taxate

În context, Marcel Ciolacu a avansat ideea unei taxe de solidaritate pentru companiile cu o cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de lei. „O taxă de 1% din cifra de afaceri, o taxă de solidaritate. Am discutat cu prim-ministrul că trebuie găsită o destinație clară, numai pentru sănătate și învățământ… Le dai destinație prin bugetul de stat”.

„Nu sunt de vină românii că tu ai o guvernare ineficientă, că tu nu eşti în stare să opreşti hoţia din vamă sau neplata TVA-ului. Românii îşi plătesc impozite. Nu înţeleg de ce e această reticenţă, am văzut că a abordat-o şi domnul Kelemen Hunor, pentru companiile care au cifră de afaceri peste 100 de milioane, indiferent care este capitalul, românesc, multinaţional, să vină o taxă de 1 la sută, găsită destinaţie clară pentru sănătate şi învăţământ”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu spune că există o reținere din partea PNL la acest proiect, dar s-a declarat convins că va fi găsit un compromis.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate