Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Recepţia străzilor modernizate din cartierul Partoş, o investiţie de 2,5 milioane lei. Amenajări pentru evacuarea apelor pluviale

Publicat

Marţi, a avut loc recepţia lucrărilor de modernizare a şapte străzi din cartierul Partoş al municipiului Alba Iulia, care fac parte din lotul IV al unui contract câştigat de Elis Pavaje. La recepţie au participat primarul Mircea Hava, viceprimarul Paul Voicu, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Alba Iulia, Silvia Moldovan, împreună cu reprezentanţi din partea constructorului. Lucrările fac parte din proiectul de modernizare a drumurilor din localităţile aparţinătoare municipiului Alba Iulia, respectiv Miceşti, Bărăbanţ, Oarda şi Partoş. Pe lângă asfaltarea străzilor, au mai fost amenajate şi două puţuri absorbante, pentru colectarea şi evacuarea apelor pluviale. Valoarea totală de execuţie a străzilor din cartier este de 2.579.183,20 lei.

Lucrările de modernizare a străzilor din cartierul Partoş au fost realizate de către firma „Elis Pavaje” SRL din Petreşti, în perioada noiembrie 2013 – iunie 2014. În execuţie s-a avut în vedere ca partea destinată circulaţiei să fie de minim 4,50 m lăţime, stratul rutier pentru carosabil şi trotuare fiind format din pavele de beton vibropresat.

Străzile cuprinse în lotul IV sunt Dacilor (890 ml), 11 Iunie (80 ml), Digului (174 ml), Ana Ipătescu (176 ml), Lupa Capitolina (203 ml), Gemenilor (884 ml), Liliacului (350 ml).

Lungimea totală a străzii Dacilor este de 890 ml, cu o suprafaţă a carosabilului de 4717 mp şi o suprafaţă a trotuarelor de 1999 mp. Au fost amenajate 2 puţuri absorbante, pentru colectarea şi evacuarea apelor pluviale. Totodată, au fost executate canale tehnice subterane în vederea amplasării reţelelor edilitare în lungime de 5500 ml.

De asemenea, în cadrul proiectului, au mai fost prevăzute, pentru siguranţa circulaţiei, şi indicatoare de semnalizare rutieră şi marcarea axului străzilor şi a trecerilor de pietoni. Lungimea totală a străzilor din cartierul Partoş unde au fost executate lucrări este 2,75 km şi a fost amenajată o suprafaţă de 18.100 mp.

Valoarea totală de execuţie a străzilor din cartier este de 2.579.183,20 lei.

Contractul pentru obiectivul de investiţii „Modernizare drumuri localităţi aparţinătoare municipiului Alba Iulia” a fost semnat în octombrie 2013, între firma câștigătoare a licitației, Elis Pavaje și Primăria municipiului Alba Iulia, având o valoare totală de 20.784.609,54 lei, pe cele patru loturi.

Lotul 1 a cuprins lucrări pe 22 de străzi din Miceşti, lotul doi – 14 străzi din Bărăbanţ şi lotul 3, 10 străzi din Oarda.

Citeşte şi Un nou contract de 20 de milioane lei pentru Elis Pavaje: Va moderniza 52 de străzi din cartierele Miceşti, Bărăbanţ, Oarda şi Partoş

Raul BACIU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax