Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

FOTO: Recomandări de la poliţişti pentru cetăţeni din Alba Iulia, Blaj, Aiud, Cugir şi Abrud

Publicat


Poliţiştii din judeţul Alba au continuat acţiunile ce vizează creşterea siguranţei şi prevenirea infracţiunilor de furt din locuinţe şi înşelăciunile. Cetăţeni din Alba Iulia, Blaj, Aiud, Cugir şi Abrud au primit recomandări, transmite IPJ Alba.

În perioada 21-28 noiembrie, poliţiştii din structurile de proximitate şi ordine publică de la poliţiile municipale Alba Iulia, Blaj şi Aiud şi de la poliţiile orăşeneşti Cugir şi Abrud, cu sprijinul poliţiştilor Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfăşurat acţiuni de informare a cetăţenilor cu privire la modalităţile concrete de prevenire a furturilor din locuinţe şi a înşelăciunilor comise prin diverse moduri de operare.

Astfel, peste 600 de persoane, în general vârstnici, au primit recomandări pentru a-şi proteja locuinţa, bunurile personale şi pentru a nu da curs solicitărilor primite prin telefon din partea unor necunoscuţi, care fie mint în legătură cu identitatea lor şi îşi atribuie calităţi false, fie prezintă diverse oferte a căror contravaloare este prea  mică pentru a fi reală.

Cetăţenilor le-au fost puse la dispoziţie materialele celor două campanii şi li s-a recomandat să transmită şi altor persoane mesajele preventive ale poliţiştilor.

Aceste acţiuni sunt prevăzute în cadrul campaniilor desfăşurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba „Hoţii sunt creativi, fii preventiv!” şi „Fii vigilent, nu te lăsa înşelat de infractori!”, ce au ca scop informarea unui număr cât mai mare de cetăţeni ai judeţului Alba, pentru prevenirea victimizării acestora din infracţiuni contra patrimoniului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba vă recomandă:

Montaţi o încuietoare de înaltă siguranţă la intrarea în locuinţă!

Nu  lăsaţi uşa descuiată nici pe timpul zilei, nici pe timpul nopţii, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu!

Nu primiţi în casă persoane necunoscute care oferă spre vânzare diverse bunuri sau servicii!

Dacă primiţi un telefon de la un necunoscut care vă pretinde bani, pentru facilitarea unei intervenţii către autorităţi sau sub orice alte motive, nu daţi curs solicitării, deoarece există riscul major să fiţi victima unei înşelăciuni!

Dacă observaţi persoane suspecte sau sunteţi victimă a unei infracţiuni, sesizaţi Poliţia!


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Tara lui Papura Voda

  marți, 28.11.2017 la 16:32

  Vai de mine domnilor agenti, ati fost scosi afara in frig ???

  CAT MA BUCUR!!!

  CATA SATISFACTIE!!!

  De ce ? PENTRU CA STIU CAT VA DERANJEAZA SA VA FACETI DATORIA !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Apple, în conflict cu Uniunea Europeană: standardizarea porturilor de încărcare „împiedică inovaţia“

Publicat

Apple nu este de acord cu intenția Uniunii Europene de a standardiza cablurile de încărcare ale smartphone-urilor şi tabletelor, spunând că va afecta consumatorii şi va ”împiedica inovaţia”. Recent, Parlamentul European a cerut Comisiei Europene stabilirea unor legi care să impună adoptarea unui port de încărcare universal pentru toate smartphone-urile şi tabletele vândute pe teritoriul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO VIDEO: O persoană a DECEDAT și o alta a fost rănită după EXPLOZIA unui PROIECTIL, la Pianu de Jos

Publicat

O explozie s-a produs marți, în jurul orei 15.50, în localitatea Pianu de Jos. O persoană a decedat și o alta a fost rănită, în urma unei explozii produse în curtea unei societăți. Potrivit IPJ Alba, o persoană a decedat pe raza localității Pianu de Jos, după ce a suferit leziuni, în urma unei explozii. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din Hopârta, scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a investiției, majorată

Publicat

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din localitatea Hopârta au fost scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a proiectului este de peste 1,2 milioane de lei. Primăria comunei Hopârta a lansat în 27 ianuarie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație privind execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Reabilitare Școală Gimnazială, sat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Incendiu în cartierul Oarda de Jos din Alba Iulia: Un stâlp de curent a luat foc

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un stâlp de curent din Oarda de Jos, Alba Iulia a fost cuprins de flăcări, marți seara, în jurul orei 18.50.  Potrivit reprezentanților ISU Alba, mai multe fire de curent de la stâlp ard spre consola electrică a unei case nelocuite.  Acțiunea este în diminamică, știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate