Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | Regal folcloric la Aiud: Spectacol cu ocazia zilei Unirii Principatelor Române. Ansamblul „Doina Aiudului” a împlinit 15 ani de activitate

Publicat

10686682_978626035499086_5789854804332610340_n La Centrul Cultural Liviu Rebreanu din Aiud a avut loc sâmbătă un spectacol folcloric – „Hai să dăm mână cu mână… ” – ce a marcat ziua Unirii Principatelor Române și împlinirea a 15 ani de activitate a Ansamblului Folcloric „Doina Aiudului”.
Regalul folcloric a cuprins dansuri populare din mai multe zone ale României: Mureș, Turdaș, Moldova, Oaș, Codru, Banat, Oltenia.
De-a lungul timpului, acest ansamblul folcloric a reprezentat Aiudul pe scena unor festivaluri de renume din Franța, Portugalia, Turcia, Polonia, Ungaria, Serbia și România.
Taraful, soliștii vocali și invitații Ansamblului folcloric „Doina Aiudului” au completat seara de folclor autentic.
Au urcat pe scenă soliştii vocali Adriana Oţel, Teodora Zărnescu, Camelia Ilea, Michael Cetean, Alexandra Boar, Marius Moga, Mădălina Măcinic, Corina Poruţiu şi taraful “Doina Aiudului”, format din Emilia Moga (vioară), Ioan Stănciulete (vioară), Doru Perşea (vioară), Cătălin Petric (saxofon), Bic Cornel (taragot), Simandi Marcel (contrabas), Petre Bela (acordeon), Marius Moga (chitară/braci). Dirijor: Alin Oltean (saxofon). Instructor: Samoilă Oltean. Coordonator și coregraf: Nicolae Moldovan.
La Aiud, datinile și obiceiurile nu vor a fi uitate iar acestea trebuie transmise din generație în generație, dovadă fiindcele peste 100 de persoane care învață dansurile populare în această perioadă, transmit organizatorii.
Toate acestea, dar mai ales festivalurile de folclor din țară și din străinătate au fost organizate de Primăria și Consiliul local din Aiud și de Centrul de Cultură „Liviu Rebreanu” Aiud.
Un merit aparte pentru acest concert îl au toți cei care au fost prezenți pe scena Centrului Cultural „Liviu Rebreanu”, dansatori, soliști muzicali și instrumentiști, instructorilor, coregrafilor, echipei tehnice și nu în ultimul rând cei care îndrăgesc folclorul autentic românsc și care au fost prezenți la eveniment.
foto: Claudiu Cordea

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax