Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Regele Șahului”, prima ediție a turneului de șah pentru elevi la Ocna Mureș. 33 de elevi au fost înscriși în competiție

Publicat

e01aClubul Copiilor din Ocna Mures a fost, vineri, gazda primei ediții a turneului de șah pentru elevi “Regele Șahului”. Inițiatorul turneului a fost profesorul Florin Ioan Oprea, care de câțiva ani se ocupa cu inițierea copiilor ocnamureșeni în tainele sportului minții. Cu sprijinul conducerilor instituțiilor de învățământ din Ocna Mureș și al cadrelor didactice din aceste instituții, s-au organizat turnee de selecție la Liceul Teoretic “Petru Maior”, Liceul Tehnologic și Școala generală “Lucian Blaga” din Ocna Mureș, astfel că la faza finală a turneului s-au prezentat 33 de elevi.

Premianții celor 6 secțiuni ale turneului:

Elevi clasa 0: 1.Heghedus Alexandru Daniel 2.Maneac Stefan

Elevi clasele I-II: 1.Rosca Sarah 2.Decean Tudor

Elevi clasele III-IV: 1.Bleoca Paul 2.Birta Andrei 3.Borca Sergiu

Elevi clasele V-VI: 1.Chiorean Diana 2.Cristea Andrei 3.Baciu Cristian

Elevi clasele VII-VIII: 1.Kiraly Mark Daniel 2.Rad Petru George 3.Rad Denisa si Grozav Vlad

Elevi clasele IX-XII: 1.Niculita Alexandru 2.Gorea Daniel 3.Brudan Daniel

“M-am bucurat foarte mult sa vad ca un numar mare de elevi au participat la turneele de selectie si turneul final al competitiei noastre, lucru care arata ca sahul este un joc foarte indragit de copiii din Ocna Mures. Doresc sa multumesc domnului primar Silviu Vinteler, domnului viceprimar Paul Podariu, domnului Claudiu Morar (Primaria Ocna Mures), doamnei inspector Codruta Lodroman, domnului director Dumitru Malin (Palatul Copiilor Alba Iulia), domnului profesor Dumitru Cozma (Palatul Copiilor Arad), maestrului Marius Ceteras (Clubul Municipal de Sah Alba Iulia), tuturor cadrelor didactice din Ocna Mures care au sprijinit organizarea acestui turneu, cu o mentiune speciala pentru doamna bibliotecara Cristina Candea (Liceul Teoretic “Petru Maior”), doamna profesoara Elena Carunta (Scoala generala “Lucian Blaga”), doamna director Cornelia Popescu si domnul profesor Eusebiu Sanislav (Liceul Tehnologic) . Dar mai ales le multumesc elevilor participanti, care s-au comportat admirabil pe toata durata competitiei. Vom continua organizarea de activitati sahiste pentru elevi in Ocna Mures cu speranta ca numarul elevilor ocnamureseni participanti la competitii judetene, regionale si nationale va fi tot mai mare in viitor.” a declarat la finalul turneului profesorul Florin Ioan Oprea.

Turneul final a fost arbitrat de maestrul FIDE Marius Ceteras (Alba Iulia), cu sprijinul domnului Claudiu Morar (Primaria orasului Ocna Mures) si al profesorilor Martha Oprea (Liceul Teoretic “Petru Maior”) si Florin Ioan Oprea (Clubul Copiilor Ocna Mures).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax