Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Regiunea Centru și programul operațional regional, promovate la Târgul ALEA și „Toamna Cugireană”


Publicat

Reprezentanții ADR Centru au continuat seria de evenimente dedicate promovării rezultatelor finanțărilor atrase în Regiune și în acest week-end. Materiale promoționale și informative au fost distribuite prin intermediul a două evenimente dedicate informării cetățenilor din județul Alba. Peste 500 de persoane au trecut pe la standurile ADR Centru ce au fost amenajate la „Târgul ALEA, organizat pentru promovarea surselor de energie regenerabilă”, ce a avut loc la Alba Iulia și Festivalul „Toamna cugireană” ce reunește an de an cugirenii la poalele Muntelui Drăgana.

Cele două evenimente s-au desfășurat în intervalul 28-30 septembrie 2012 și au încheiat săptămâna plină de evenimente de promovare a Programului Operațional Regional și a rezultatelor obținute la nivelul Regiunii Centru. Suita evenimentelor a demarat cu un eveniment național ce s-a desfășurat la Bran, județul Brașov, Regiunea Centru, unde reprezentanții ADR Centru, alături de celelalte regiuni din țară, de beneficiarii de finanțări nerambursabile, de mass media și alături de reprezentanții birourilor de informare pe teme europene au prezentat proiectele derulate, rezultatele obținute sau informațiile transmise ce au avut ca subiect central fondurile nerambursabile Regio. La cele două evenimente organizate în județul Alba au fost distribuite peste 1500 de materiale informative și obiecte promoționale, și au fost aplicate peste 100 de chestionare-concurs, ce au pus accentul pe ilustrarea prin imagini a proiectelor finanțate prin fonduri nerambursabile sau prin articole utile ce prezintă instituțiile prin care se derulează fondurile nerambursabile. Atât partenerii străini ai organizatorilor, cât și oficialitățile prezente la fiecare eveniment au primit, la rândul lor, materiale informative sau chestionare concurs, contribuind astfel la acțiunile de promovare ale programului.

„Acest gen de evenimente sunt destinate informării cetățenilor din regiune și a populației dintr-o anumită de zonă de faptul că în jurul nostru sunt proiecte finanțate prin fonduri nerambursabile Regio. Identificând sigla Regio putem vedea concret locațiile unde sunt proiecte implementate sau echipamente achiziționate din fondurile nerambursabile ale programului. Atât ADR Centru, cât și cei 359 de beneficiari de finanțări Regio, autorități publice locale, școli, spitale, IMM-uri sau ONG-uri, contribuim cu toții la evidențierea faptului că fondurile sunt cheltuite în mod transparent. Aceste evenimente vin în completarea celorlalte 30 de evenimente pe care le-am organizat sau la care am participat în primul semestru al acestui an și a celorlalte pe care le vom organiza de acum încolo, pentru promovarea programului și informarea cetățenilor referitor la destinația fondurilor”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Evenimentele de informare și promovare organizate de către ADR Centru continuă pe parcursul acestei săptămâni prin organizarea întâlnirii de lucru a Comitetului Regional de Planificare. În cadrul acestei întâlniri reprezentanții Regiunii Centru, alături de experții ADR Centru, vor aduce în discuție Planul Regional de Dezvoltare, în special Analiza socio-economică a Regiunii Centru, și pregătirea portofoliului regional de proiecte pentru perioadă de programare financiară europeană 2014-2020.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 300 de mașini de transport verificate de Poliția Alba. 103 șoferi amendați, un permis reținut

Publicat

Poliţiştii din judeţul Alba au verificat 293 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat 103 sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere, transmite IPJ Alba.

Activităţile de control s-au desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 12 -18 octombrie 2020, poliţiştii rutieri din județul Alba au acționat, în conformitate cu prevederile Planului de acțiune TRUCK&BUS, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și mărfuri dar și pentru a verifica modul de respectare a măsurilor de protecție sanitară de către călători și șoferii de autobuze și microbuze.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost verificate 293 de autovehicule, dintre care 131 destinate transportului de persoane şi 162 destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 103 sancțiuni contravenționale, din care 35 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 68 celor care efectuau transport de marfă.

Transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 5 sancțiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranță, una pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 21 pentru că nu purtau masca sanitară de protecție, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind transportul rutier.

Polițiștii au sancționat și 34 de pasageri care nu purtau masca sanitară de protecție.

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 68 de sancțiuni contravenționale, din care 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 22 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, una pentru depăşire neregulamentară, una pentru defecţiuni tehnice, 4 pentru nerespectarea capacităţii de transport, 5 pentru neasigurarea corespunzătoare a încărcăturii, două pentru nerespectarea timpilor de odihnă, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice şi transportul rutier de mărfuri.

A fost reţinut un permis de conducere.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Femeie din Alba Iulia infectată cu COVID, cu dosar penal după ce a părăsit domiciliul unde era carantinată. Unde a fost găsită

Publicat

O femeie din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal după ce a plecat de la adresa de domiciliu unde era carantinată ca urmare a diagnosticării cu virusul Sars-Cov-2. Aceasta a fost găsită pe raza unui sat din județul Mureș. 

Comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia:

În supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a fost înregistrat la data de 19 octombrie 2020 dosarul penal cu nr. 2651/P/2020, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că:

În data de 14 octombrie 2020, organele de poliţie au constatat că o persoană de sex feminin nu se afla la adresa de domiciliu din municipiul Alba Iulia, unde era carantinată ca urmare a diagnosticării cu virusul SARS-CoV-2, fiind ulterior identificată pe raza unui sat din județul Mureș.

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

ACCIDENT la Ocna Mureș. Pieton acroșat de o mașină, pe o stradă din oraș. A fost transportat la spital

Publicat

masina-politia

Un bărbat a fost rănit într-un accident rutier petrecut la Ocna Mureș. Acesta circula pe carosabil, în momentul în care a fost acroșat de o mașină. Se afla sub influența alcoolului.

Potrivit IPJ Alba, luni, în jurul orei 8.30, un bărbat de 73 de ani, din Ocna Mureș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Digului din oraș, l-a acroșat pe un bărbat de 37 de ani, care se afla pe partea carosabilă.

În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Atât conducătorul auto cât și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru primul și de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru victimă.

Cercetările sunt continuate sub aspctul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ordonanța de înființare a Poliției Animalelor ar putea fi neconstituțională. Încalcă mai multe drepturi prevăzute de Constituție

Publicat

Ordonanța de Urgență care prevede înființarea Poliției Animalelor ar putea fi neconstituțională pentru că creează cadrul unor posibile abuzuri. Este vorba despre posibilitatea efectuării unor percheziţii la domiciile proprietarilor de animale, fără aprobarea unui judecător. Aceste prevederi încalcă tocmai drepturilor prevăzute de Constituţie: dreptul la proprietate (art. 44) şi inviolabilitatea domiciliului (art. 27).

Guvernul a aprobat înfiinţarea Poliţiei Animalelor, care va avea structuri în toate judeţele şi va funcţiona cu 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari şi care va fi dotată la cel mai înalt nivel, pentru a putea interveni de urgenţă în salvarea animalelor. Cel puţin asta susţine ministrul Afacerilor Interne. Doar că actul normativ are mari probleme în domeniul respectării prevederilor constituţionale.

Ordonanţa de urgenţă prevede posibilitatea emiterii de către poliţist a unui ordin de preluare a animalelor abuzate de la proprietari, dar şi posibilitatea efectuării unor percheziţii la domiciile proprietarilor de animale, fără aprobarea unui judecător. Aceste prevederi încalcă tocmai drepturilor prevăzute de Constituţie: dreptul la proprietate (art. 44) şi inviolabilitatea domiciliului (art. 27).

Eventuala neconstituţionalitate a ordonanţei de urgenţă poate fi constatată prin sesizarea CCR de către Avocatul Poporului sau de parlamentari, odată cu adoptarea legii de aprobare.

Mai grav, neconstituţionalitatea ar putea fi invocată de persoane care abuzează animalele şi care au fost sancţionate, cu riscul evident ca asemenea fapte să rămână nepedepsite.

Astfel, înfiinţarea poliţiei animalelor se poate face doar prin lege organică. În acest domeniu există deja o bogată jurisprudenţă a Curţii Constituţionale.

Sursă: Stiripesurse.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate