Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Regiunea Centru și programul operațional regional, promovate la Târgul ALEA și „Toamna Cugireană”

Publicat

Reprezentanții ADR Centru au continuat seria de evenimente dedicate promovării rezultatelor finanțărilor atrase în Regiune și în acest week-end. Materiale promoționale și informative au fost distribuite prin intermediul a două evenimente dedicate informării cetățenilor din județul Alba. Peste 500 de persoane au trecut pe la standurile ADR Centru ce au fost amenajate la „Târgul ALEA, organizat pentru promovarea surselor de energie regenerabilă”, ce a avut loc la Alba Iulia și Festivalul „Toamna cugireană” ce reunește an de an cugirenii la poalele Muntelui Drăgana.

Cele două evenimente s-au desfășurat în intervalul 28-30 septembrie 2012 și au încheiat săptămâna plină de evenimente de promovare a Programului Operațional Regional și a rezultatelor obținute la nivelul Regiunii Centru. Suita evenimentelor a demarat cu un eveniment național ce s-a desfășurat la Bran, județul Brașov, Regiunea Centru, unde reprezentanții ADR Centru, alături de celelalte regiuni din țară, de beneficiarii de finanțări nerambursabile, de mass media și alături de reprezentanții birourilor de informare pe teme europene au prezentat proiectele derulate, rezultatele obținute sau informațiile transmise ce au avut ca subiect central fondurile nerambursabile Regio. La cele două evenimente organizate în județul Alba au fost distribuite peste 1500 de materiale informative și obiecte promoționale, și au fost aplicate peste 100 de chestionare-concurs, ce au pus accentul pe ilustrarea prin imagini a proiectelor finanțate prin fonduri nerambursabile sau prin articole utile ce prezintă instituțiile prin care se derulează fondurile nerambursabile. Atât partenerii străini ai organizatorilor, cât și oficialitățile prezente la fiecare eveniment au primit, la rândul lor, materiale informative sau chestionare concurs, contribuind astfel la acțiunile de promovare ale programului.

„Acest gen de evenimente sunt destinate informării cetățenilor din regiune și a populației dintr-o anumită de zonă de faptul că în jurul nostru sunt proiecte finanțate prin fonduri nerambursabile Regio. Identificând sigla Regio putem vedea concret locațiile unde sunt proiecte implementate sau echipamente achiziționate din fondurile nerambursabile ale programului. Atât ADR Centru, cât și cei 359 de beneficiari de finanțări Regio, autorități publice locale, școli, spitale, IMM-uri sau ONG-uri, contribuim cu toții la evidențierea faptului că fondurile sunt cheltuite în mod transparent. Aceste evenimente vin în completarea celorlalte 30 de evenimente pe care le-am organizat sau la care am participat în primul semestru al acestui an și a celorlalte pe care le vom organiza de acum încolo, pentru promovarea programului și informarea cetățenilor referitor la destinația fondurilor”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Evenimentele de informare și promovare organizate de către ADR Centru continuă pe parcursul acestei săptămâni prin organizarea întâlnirii de lucru a Comitetului Regional de Planificare. În cadrul acestei întâlniri reprezentanții Regiunii Centru, alături de experții ADR Centru, vor aduce în discuție Planul Regional de Dezvoltare, în special Analiza socio-economică a Regiunii Centru, și pregătirea portofoliului regional de proiecte pentru perioadă de programare financiară europeană 2014-2020.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax