Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Relicva Sfântului Anton de Padova, adusă la Alba Iulia şi Blaj. Programul pelerinajului

Publicat

sf anton de padova

Relicvele Sfântului Anton de Padova se află marţi la Alba Iulia, la Catedrala Romano-Catolică “Sfântul Mihail”, iar miercuri vor fi duse la Blaj, la Catedrala ”Preasfânta Treime”. Aceste relicve sunt duse în pelerinaj în mai multe locaţii din ţară, iar ulterior vor ajunge în Austria.

Sfântul Anton de Padova este unul dintre cei mai cunoscuţi sfinţi pe care îi venerează biserica catolică. Papa Leon al XIII-lea spunea despe Anton de Padova că este “sfântul lumii întregi”.

Anton de Padova s-a născut la Lisabona şi a fost misionar al ordinului Franciscan. A ajuns în Maroc, Franţa şi în multe alte locuri. A murit la Padova, data de 13 iunie 1231, ziua în care Biserica Catolică îl cinsteşte şi îl comemorează. A fost canonizat la un an de la moartea sa, în 1232.

Cele două relicve aduse în pelerinaj în România au fost extrase din mormântul Sfântului la data de 6 ianuarie 1981, cu autorizaţia Papei Ioan Paul al II-lea, potrivit organizatorilor.

Unul dintre relicvarii este sub forma unui bust aurit al Sfântului, care ține în mâna stângă Biblia, pe care este așezat un ostensoriu ce conține o parte însemnată din massa corporis. De mâna dreaptă, ridicată pentru binecuvântare, este sprijinit un crin, simbol legat de iconografia antoniană, reprezentând fecioria.

Al doilea relicvariu, mai mic, sub formă de ostensoriu, conține o altă parte însemnată din massa corporis.

Din 1981 şi până în prezent, aceste relicve au fost duse în zeci de țări din toată lumea, pe 5 continente. După pelerinajul din România, vor ajunge în Austria, apoi în unele regiuni din Italia, Spania, SUA, Canada, Anglia și Australia.

Marţi, relicva se află la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia, iar miercuri, 23 mai, moaștele Sfântului Anton de Padova vor fi expuse în Catedrala ”Preasfânta Treime” din Blaj.

Programul la Catedrala ”Preasfânta Treime” din Blaj

Ora 8.00 – primirea Sfintelor Moaște ale Sfântului Anton de Padova

ora 10.30 – Dumnezeiasca Liturghie

Pe parcursul zilei: Rugăciunea Rozariului, Acatistul Sfântului Anton, Diferite rugăciuni la Sfântul Anton, Adorație Euharistică

Ora 18.oo Dumnezeiasca Liturghie

foto: Cosmin Szekely

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax